Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018

Ευχαριστίες αλλά και διαμαρτυρία για το θέμα των Συντάξεων Χηρείας προς την Υφυπουργό Ισότητας κ. Χρυσοβελώνη από ΕΕΔΕΓΕ

ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (ΕΕΔΕΓΕ)
Ακαδημίας 6, 106 71 Αθήνα, Τηλ. 0030-210-3387104-106 Φαξ: 0030-210-3622320
Site: eedege.gr, E-mail:president@eedege.gr, Αριθμ. Πρωτ. 371 Αθήνα 12 Δεκεμβρίου 2018
Προς την Υφυπουργό Ισότητας κ. Μ. Χρυσοβελώνη
ΘΕΜΑ: Ευχαριστίες για παρουσία Υπουργείου σε ΓΣ ΕΕΔΕΓΕ - Διαμαρτυρία για συνταξιοδοτικό
Αξιότιμη κ. Υφυπουργέ,
Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία του συνεργάτη σας στη Γενική μας Συνέλευση καθώς και για την ενημέρωση που έκανε στις παριστάμενες εκπροσώπους των Επιμελητηρίων, για το νέο νομοσχέδιο περί Ισότητας.
Το νομοσχέδιο σχολιάστηκε και κρίθηκε ικανοποιητικό. Η συζήτηση όμως έφερε στην επικαιρότητα και άλλα θέματα που απασχολούν τις γυναίκες, όπως η προχειρότητα με την οποία θεσμοθετήθηκε η σύνταξη χηρείας των γυναικών.
Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από αυτή την αβλεψία είναι τεράστιο και το αντιμετωπίζουν, δυστυχώς, πολλές γυναίκες μέλη μας. Έχουν στερηθεί τη βοήθεια στην οποία απέβλεπαν για να στηριχθούν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, βασιζόμενες στη μικρή οικονομική επένδυση που ο πρόωρα εκλιπών σύντροφός τους νόμιζε ότι έκανε, όταν με τον πενιχρό του μισθό πλήρωνε τα ασφάλιστρα της σύνταξης.
Κυρία Υφυπουργέ, σας παρακαλούμε θερμά να μεταφέρετε τη φωνή της διαμαρτυρίας και της αγωνίας μας για τις συναδέλφους μας που πλήττονται από αυτή την αβλεψία στους οικονομικούς παράγοντες της Κυβέρνησης και να συμβάλετε με τον θεσμικό σας ρόλο, ώστε να επανεξεταστεί η άδικη αυτή απόφαση.
Με εκτίμηση και αγάπη
Σοφία Οικονομάκου
εξ ονόματος των παρισταμένων συναδέλφων μου των οποίων οι υπογραφές επισυνάπτονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.