Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Τι δικαιολογητικά ζητά το ΓΕΣ για να επιστρέψει τα παρανόμως παρακρατηθέντα (αναδρομικά) σε δικαιούχους Σύνταξης Χηρείας και κληρονόμους

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό αφορά τους δικαιούχους σύνταξης θανάτου και εν γένει κληρονόμους για τους εκλιπόντες που την επίμαχη περίοδο ήταν ή μέρος αυτής ήταν εν ενεργεία στελέχη του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Εκτιμάται ότι όλα τα επιτελεία των Σωμάτων Ασφαλείας θα έχουν κάποια παρόμοια διαδικασία. Καλό είναι να τα αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενες εκεί. Η κατάθεση θα γίνει με το νέο έτος. Άγνωστο πότε.
Για τους κληρονόμους των ήδη συνταξιούχων όταν έχασαν τη ζωή τους δεν έχει εκδώσει κανείς μέχρι σήμερα οδηγίες. Εκτιμάται ότι κάποια στιγμή το Υπουργείο Εργασίας ή/και ο ΕΦΚΑ θα εκδώσουν.

Για να γίνει πιο κατανοητό:
Ο εκλιπών ήταν εν ενεργεία:
(1) Δικαιούχος σύνταξης θανάτου, με απαιτούμενα δικαιολογητικά. Κατάθεση χρημάτων με το νέο χρόνο. 
(2) Κληρονόμος, με απαιτούμενα δικαιολογητικά. Κατάθεση χρημάτων με το νέο χρόνο.
Ο εκλιπών ήταν συνταξιούχος:
(1) Δικαιούχος σύνταξης θανάτου, είτε παίρνει σύνταξη είτε πρόκειται να λάβει, χωρίς κατάθεση δικαιολογητικών, αυτόματα στο λογαριασμό που κατατίθεται η σύνταξη ή έχει δοθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Κατάθεση χρημάτων μάλλον μέχρι 21 Δεκεμβρίου 2018.
(2) Κληρονόμος, με απαιτούμενα δικαιολογητικά. Κατάθεση χρημάτων με το νέο χρόνο.


Δείτε και εδώ

Περί νομιμοποιητικών εγγράφων για καταβολή αναδρομικών στα Ειδικά Μισθολόγια σε κληρονόμους και δικαιούχους συντάξεως θανάτου

Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.