Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018

Το συντονιστικό των ΕΑΑ αναφέρθηκε και στις Συντάξεις Χηρείας κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ


1.-Την 25η Ιανουαρίου 2018 οι Πρόεδροι των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (Ε.Α.Α.Σ.-Ε.Α.Α.Ν.-Ε.Α.Α.Α.) συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην συνάντηση έλαβαν μέρος ο Σύμβουλος του Συντονιστικού Συμβουλίου για θέματα ΕΛ.ΑΣ Υποστράτηγος ΕΛΑΣ Ευ. Χριστακόπουλος, και ο Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. κ.Βασ.Κικίλιας.
2.-Οι τρεις Πρόεδροι παρουσίασαν στον Πρόεδρο της Ν.Δ. τα ακόλουθα τρία οικονομικά θέματα και του παρέδωσαν αναλυτικό υπόμνημα:
α.-Επιστροφή των συντάξεων στο καθεστώς της 31-07-2012 και επιστροφή των υπολοίπων αναδρομικών.
β.-Νόμος 4387/16 (Νόμος Κατρούγκαλου) με αιτήματα την αποσύνδεση των αποστράτων από τον ΕΦΚΑ και υπολογισμό των συντάξεων ως ειδικά μισθολόγια, το συνταξιοδοτικό των χηρών και την εξαίρεση του επιδόματος κινδύνου (πτητικά, υποβρυχιακά, αλεξιπτωτιστικά , κ.λ.π.) από το πλαφόν των 2.000 Ε.
γ.-Κατάργηση νομοθετικά της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων του Ν.3986/2011 μετά από πρόσφατη Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου , ώστε να μην καταφεύγουν οι ενδιαφερόμενοι σε δικηγορικά γραφεία. .
3.-Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. απήντησε στα ανωτέρω:
α.-Για τα αναδρομικά δεσμεύεται ότι θα δοθούν σε βάθος πενταετίας, όπως άλλωστε έχει προτείνει το Συντονιστικό.
β.-Ο ΕΦΚΑ είναι ένας νόμος απαράδεκτος και εκτός φιλοσοφίας της Ν.Δ. Το συνταξιοδοτικό των χηρών είναι απαράδεκτο. Είναι υπέρ των ειδικών Μισθολογίων και για τους αποστράτους.
γ.-Για την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων το θέμα εξετάζεται και θα τοποθετηθεί όταν θα έχει υπόψη του όλες τις δημοσιονομικές παραμέτρους.
4.-Μετά τα ανωτέρω, η συζήτηση περιεστράφη στα Εθνικά θέματα και σε γενικότερα θέματα που απασχολούν τους Αποστράτους.
5.-Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και με πνεύμα κατανόησης από τον Πρόεδρο της Ν.Δ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.