Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Το μαρτύριο της σταγόνας για τους δικαιούχους των Συντάξεων Χηρείας… και ξαφνικά… «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΞΙΑ»


Γράφει ο Βασίλειος Αυτζής (γιος μέλους Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α)
Το μαρτύριο της σταγόνας για δεκάδες χιλιάδες συζύγους θανόντων δεν λέει να τελειώσει. 21 μήνες μετά, με το νόμο 4387/2016 (άρθρο 12) χιλιάδες χήρες-οι ζουν ακόμα χωρίς εισόδημα, περιμένοντας υπομονετικά στην αναμονή για την έκδοση της οριστικής απόφασης και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και της προσωρινής σύνταξης χηρείας.
Το πρόβλημα της μη έκδοσης, των συγκεκριμένων ήδη μειωμένων κατά 20% συντάξεων χηρείας που λόγω ανωτέρας βίας (εκλιπών) έπρεπε να έχουν εκδοθεί ταχύτατα, έχει ξεπεράσει τα όρια του παραλόγου. Το ζήτημα της επιβίωσης πλέον για την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, που χωρίς εισόδημα καλείται να σταθεί στα πόδια της, αντιμετωπίζοντας βασικά θέματα επιβίωσης των οικογενειών τους όπως της σίτισης και της θέρμανσης μιας και ο χειμώνας έκανε την εμφάνιση του.
Η αναλγησία που δείχνει το Ελληνικό κράτος στο «όνομα των δανειστών και των μνημονίων» ισοδυναμεί ως χτύπημα στην βάση της Ελληνικής οικογένειας και στον σκληρό πυρήνα της που είναι η «μητέρα» αφού ο συγκεκριμένος νόμος πλήττει κυρίως μητέρες. Μητέρες που καλούνται ξαφνικά να ζήσουν οι ίδιες και σε πολλές περιπτώσεις να μεγαλώσουν τα ανήλικα τέκνα τους με ότι συνεπάγεται αυτό.
Ασφαλιστικές εισφορές πολλών ετών ουσιαστικά χάθηκαν. Ο εκλιπών «έφυγε» οι συντάξεις που δεν εκδίδονται μειώθηκαν, ηλικιακό όριο ήρθε, χήρες ορφανά τέκνα και υποχρεώσεις έμειναν. Και ξαφνικά, στην Ελλάδα των υποσχέσεων των μνημονίων που καθημερινά νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα…. «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΞΙΑ»
Ο σύλλογος αυτός ήρθε για να μείνει. Μεγαλώνει καθημερινά όσο οδυνηρό ακούγεται αυτό και αγωνίζεται να διεκδικήσει τα αυτονόητα, στηρίζοντας και συσπειρώνοντας καθημερινά τον-την κάθε σύζυγο που δεν επέλεξε φυσικά να βρεθεί σ αυτή την κατάσταση.
Ας αναλογιστούμε όλοι, το κακό που δημιουργήθηκε, χωρίς να κάνουμε μικροπολιτική και πρώτα απ’ όλους οι «σοφοί» που σκέφτηκαν αυτόν τον επιεικώς απαράδεκτο νόμο. Όπως οριζόντια των σκέφτηκαν έτσι οριζόντια να τον καταργήσουν, χωρίς ημίμετρα υποσχέσεις και δικαιολογίες.
http://aksia124387.blogspot.gr - aksia124387@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.