Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Μετά το «μπάχαλο» με τις Συντάξεις Χηρείας ήρθε η ανακοίνωση από τον ΕΦΚΑ - Συγνώμη πότε θα ζητήσει το Υπουργείο Εργασίας;

Τελικά είχε δίκιο ο βουλευτής της ΝΔ κ. Βρούτσης που υποστήριξε [ΕΔΩ] ότι δεν θα μπορούσε να εκδοθεί καμία διαφοροποιημένη Σύνταξη Χηρείας με τη σύνταξη του Ιουλίου, πόσο μάλλον του Ιουνίου που υποστήριζε ο υφυπουργός κ. Πετρόπουλος.
Το ίδιο δίκιο είχε και ο εργατολόγος κ. Ρωμανιάς όταν υποστήριζε ότι τα νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ επί ασφαλιστικού είναι γονατογραφήματα. 
Υπόψη ότι η 1η τροποποίηση του άρθρου 12 του ν.4387/2016 με το 1ο άρθρο του ν.4499/2017 που ψηφίστηκε 21 Νοεμβρίου 2017 και αφορά στην κατώτατη σύνταξη των τέκνων ακόμα δεν εφαρμόστηκε λόγω έλλειψης λογισμικού.
Επισημαίνεται επίσης ότι ο ΕΦΚΑ προκλητικά αναφέρεται σε αυξήσεις και όχι για επαναφορά συντάξεων χηρείας στον προ του νόμου Κατρούγκαλου καθεστώς.
Τέλος για ενημέρωση για να εφαρμοσθεί πλήρως το άρθρο 19 του πρόσφατος ν.4611/2019 θα πρέπει να εκδοθούν μία ή και περισσότερες εγκύκλιοι [Δείτε ΕΔΩ] και στη συνέχεια να κατασκευαστεί το κατάλληλο λογισμικό.
Υπομονή λοιπόν στα μέλη του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α και όχι μόνον αλλά να μην ανησυχούν. Θα απαιτηθεί λίγο περισσότερος χρόνος. Ο νόμος ψηφίσθηκε από όλα τα κόμματα πλην του ΠΟΤΑΜΙού. Το ποτάμι όμως δεν γυρίζει πίσω. 
Το Υπουργείο Εργασίας όμως η κ. Αχτσιόγλου δηλαδή και ο κ. Πετρόπουλος αλλά και ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, θα πρέπει να ζητήσουν ένα ΜΕΓΑΛΟ συγνώμη γι αυτή τη νέα ταλαιπωρία.
Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.