Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018

Συνεχίζει να ακούγεται το θέμα των Συντάξεων Χηρείας στη Βουλή, ακόμα και κατά τη συζήτηση για τον Π/Υ του 2019

Ολομέλεια της Βουλής - Συζήτηση για τον Π/Υ του 2019
14 Δεκεμβρίου 2018
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ (ΚΙΝΑΛ): Ο Προϋπολογισμός αποτυπώνει για μια ακόμη φορά τη φιλοσοφία που υιοθετεί η Κυβέρνηση στο επίπεδο των συντάξεων όπου, παρά τη διατήρηση της προσωπικής διαφοράς, συνεχίζεται η περικοπή των συντάξεων των νέων συνταξιούχων, των επικουρικών συντάξεων, του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας. Το 2019 συνολικά η συνταξιοδοτική δαπάνη προϋπολογίζεται σε 275 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα από το 2018. Έτσι παράγεται η φτώχεια των συνταξιούχων.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ (ΝΔ): Δεν λέει, όμως, ότι η χώρα και οι πολίτες βρίσκονται ήδη σε πολύ χειρότερη κατάσταση, ότι στα τέσσερα αυτά χρόνια επέβαλε τριάντα νέους φόρους, ότι προχώρησε σε είκοσι περικοπές συντάξεων και αυξήσεις εισφορών, ότι έκοψε δραματικά τις συντάξεις για όλους τους νέους συνταξιούχους, ότι πετσόκοψε τις συντάξεις χηρείας, ότι έκοψε βασικές κοινωνικές παροχές. Έκοψε το ΕΚΑΣ, έκοψε τα πολυτεκνικά επιδόματα, έκοψε το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης, έκοψε ακόμα και την έκπτωση φόρου για ιατρικές δαπάνες.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ (ΝΔ): Να πω άλλα έργα και ημέρες γιατί ακούω ότι, ξέρετε, δεν περικόπτουμε τις συντάξεις. Είναι φοβερό! Αφού περικόψατε δεκαεπτά φορές τις συντάξεις, αφού πετσοκόψατε τους νέους συνταξιούχους, γιατί τους μειώσατε μεσοσταθμικά κατά 30%-35% και σε μερικές περιπτώσεις και 45% τη σύνταξη αυτούς που βγήκαν από τον Μάιο του 2016 και μετά, αφού φέρατε τις εισφορές υγείας για πρώτη φορά στο 6% στις επικουρικές συντάξεις και από το 4% στο 6% στις κύριες συντάξεις, αφού πετσοκόψατε τις συντάξεις χηρείας, αφού, αφού, έρχεστε πλέον και επαίρεστε! Είστε πολύ περήφανοι γιατί πραγματικά ένα μέτρο που το ψηφίσατε δυο φορές και ήταν αχρείαστο, αυτό της περαιτέρω περικοπής των συντάξεων, τελικά το παίρνετε πίσω και πανηγυρίζετε γι’ αυτό.
17 Δεκεμβρίου 2018
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ (ΝΔ): Αντ’ αυτού, εφαρμόστηκαν είκοσι εννέα νέοι φόροι, περικόπηκαν συντάξεις, ειδικά οι συντάξεις χηρείας, το όνειδος για το οποίο πρέπει να κοκκινίζει το οικονομικό επιτελείο της Κυβερνήσεως, ο αφανισμός των δημοσίων επενδύσεων και στάση πληρωμών.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ (ΝΔ): Ας μη μιλήσουμε για τις συντάξεις χηρείας. Χωρίζετε τους συνταξιούχους σε πολίτες δύο ταχυτήτων. Η Κυβέρνηση, λοιπόν, της Αριστεράς χωρίζει τα περήφανα γηρατειά σε πατρικίους και σε πληβείους. Δεν έχω τον χρόνο να το αναλύσω.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΚΙΝΑΛ): Μιλάει η Κυβέρνηση για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, όταν η ίδια αύξησε τον συντελεστή φορολογίας κατά 29%. Μιλάει για κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, όταν η ίδια θεσμοθέτησε την επιβάρυνση αυτή. Μιλάει για την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων από 1-1-2019, που ψηφίσαμε προ ημερών, όταν η ίδια επέλεξε να θεσμοθετήσει τις περικοπές με τον Νόμο Κατρούγκαλου, όπου κατήργησε το ΕΚΑΣ και έκανε τις συντάξεις χηρείας επιδόματα. Δηλαδή, φάσκουμε και αντιφάσκουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.