Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Ρωμανιάς για Αιτήσεις Διακοπής Παραγραφής (βίντεο 11 λεπτών-έντυπα)

Η Αίτηση Διακοπής Παραγραφής υποβάλλεται ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα αυτοπροσώπως ή χειρόγραφα μέσω ταχυδρομείου ή curier εκεί όπου εκδίδεται η κύρια και επικουρική σύνταξη ή ο μισθός. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να εξασφαλισθεί ότι θα παραληφθεί αριθμός πρωτοκόλλου. Αίτηση για εκλιπόντα δικαιούνται να υποβάλλουν οι κληρονόμοι του πλην όμως μόνον χειρόγραφη. Η Αίτηση μπορεί να υποβληθεί μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2018 χωρίς να παραγραφεί ουδεμία οικονομική απαίτηση. 
Συντάξεις που εκδόθηκαν ή μεταβιβάστηκαν (Συντάξεις θανάτου) μετά το ν.4387/2016 δεν δικαιούνται δώρα αφού ο νόμος Κατρούγκαλου προβλέπει 12 και όχι 14 συντάξεις.
Αναδρομικά δώρα και επιδόματα δικαιούνται οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι του δημοσίου και οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, αφού οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα συνεχίζουν και παίρνουν δώρα και επιδόματα.
Αν κατά το διάστημα που εδικαιούτο κάποιος δώρα ήταν κάποια χρονική περίοδο εν ενεργεία και κάποιο άλλο συνταξιούχος πρέπει να κάνει δύο αιτήσεις.
Αν κάποιος/α παίρνει δύο συντάξεις πρέπει να κάνει δύο αιτήσεις. 
Δώρα και επιδόματα δικαιούνται και οι μεταβιβάσιμες συντάξεις θανάτου (σύζυγοι -τέκνα).
Δεν εδικαιούντο δώρα και επιδόματα οι συνταξιούχοι μικρότεροι των 60 ετών ή όσοι είχαν μικτή σύνταξη πάνω από 2.500 ευρώ. 
Δεν εδικαιούντο επίσης δώρων και επιδομάτων και όσοι εν ενεργεία είχαν αποδοχές πάνω από 3.000 ευρώ.
Τα Μετοχικά Ταμεία ΜΤΣ, ΜΤΝ, ΜΤΑ, ΜΤΠΥ δεν θεωρούνται επικουρικά (δίνουν μέρισμα και όχι επικουρική σύνταξη) και γι αυτό δεν κάνουμε αίτηση σ' αυτά.


Έντυπα κ. Ρωμανιά
Κύρια Σύνταξη

Επικουρική Σύνταξη

Εν Ενεργεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.