Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Συνάντηση Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α με βουλευτή ΝΔ κ. Αυγενάκη

Την Τρίτη 14/8 στο Ηράκλειο Κρήτης συναντήθηκε το μέλος του ΔΣ Φωτεινή Σκουλά, και τα μέλη του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α Μαρία Χριστοδούλου και Βάσω Κόλιου με το Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Ηρακλείου, κ. Λευτέρη Αυγενάκη
Από πλευράς Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α τονίσθηκε η ανάγκη τροποποίησης του άρθρου 12 του ν.4387/2016 σύμφωνα με τις βασικές διεκδικήσεις του Συλλόγου, που φαίνονται [ΕΔΩ]Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α ενημέρωσε τον κ. βουλευτή ότι την 3η Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας κατά την οποία θα μετακινηθούν και από την επαρχία με 3 ή 4 Λ/Φ σύζυγοι θανόντων. Τέλος, ζητήθηκε να μεσολαβήσει ώστε να πραγματοποιηθεί μία νέα συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις εξελίξεις επί του θέματος, να του παρουσιάσουν τη μελέτη κόστους ή δημοσιονομικού "οφέλους" της πολιτείας που εκπονήθηκε από το Σύλλογο και να επιβεβαιώσουν τη δέσμευση του προέδρου για άρση των αδικιών που επέφερε το άρθρο 12 του ν.4387/2016 με προτεραιότητα στα ηλικιακά κριτήρια κατάργησης χηρείας.  
Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε ότι είναι δέσμευση του ίδιου του προέδρου της ΝΔ ότι  οι στρεβλώσεις του άρθρου 12 του ν.4387/2016 θα αρθούν, κάτι που κατ' επανάληψη έχει αναφέρει. Θύμισε δε τι λέχθηκε on camera από τον πρόεδρο της ΝΔ στις Σέρρες στην β' αντιπρόεδρο του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α κ. Κελεπούρη [ΕΔΩ], κατά την οποία ήταν παρών και ο ίδιος. 
Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α, που συνάντησε τον κ. βουλευτή τον ευχαριστεί για το ειλικρινές ενδιαφέρον που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα και ευελπιστεί με συγκρατημένη αισιοδοξία για την οριστική επίλυση του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.