Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018

Συνάντηση Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α με αντιπρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Σγουρίδη Παναγιώτη

Πραγματοποιήθηκε την 14η Ιουνίου 2018 συνάντηση της Α' Αντιπροέδρου Καλλιόπης Δεληγιάννη και του μέλους Παναγιώτας Ντελλή του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α  με τον Α' Αντιπρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Παναγιώτη Σγουρίδη.
Εκ μέρους του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α αναφέρθηκαν οι βασικές, πάγιες και αδιαπραγμάτευτες διεκδικήσεις, όπως παρακάτω: 
  • 1. Άρση των ηλικιακών κριτηρίων χορήγησης σύνταξης χηρείας που καθορίστηκαν με το άρθρο 12 ν.4387/2016, που φαίνονται παρακάτω:
    • (α) Είσαι 52 έως 55 ετών την ημέρα που απεβίωσε ο/η σύζυγος, χορηγείται σύνταξη για 3 έτη, διακόπτεται και χορηγείται ξανά στην ηλικία των 67 ετών.
    • (β) Είσαι κάτω των 52 ετών την ημέρα που απεβίωσε ο/η σύζυγος, χορηγείται σύνταξη μόνον για 3 έτη και μετά διακόπτεται οριστικώς.
  • 2. Επαναφορά του ποσοστού της σύνταξης στο 70% που θα εδικαιούτο ο εκλιπών, όπως ήταν στο πρόσφατο παρελθόν και όχι στο 50% που καθορίσθηκε με το άρθρο 12 του ν.4387/2016, ανεξαρτήτως ηλικίας.
  • 3. Μη εφαρμογή του επαναϋπολογισμού των ήδη συνταξιούχων από τον Μάιο του 2016 αλλά να ισχύσει ότι και στους άλλους συνταξιούχους.
  • 4. Να μειωθεί η διάρκεια έγγαμου βίου για χορήγηση σύνταξης από 5 σε 3 έτη.
Ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Σγουρίδης Παναγιώτης κατέθεσε την άποψη των ΑΝΕΛ ότι είναι ανεδαφική κάθε διεκδίκηση σχετικά με τα ηλικιακά κριτήρια. Δεν πρόκειται αυτά να αλλάξουν, δήλωσε. Η πρόθεσή των ΑΝΕΛ είναι να καταθέσουν στη Βουλή πρόταση ώστε να βρεθεί μόνιμη εργασία στους επιζώντες συζύγους αναλόγως των προσόντων τους και τα ένσημα του εκλιπόντος να προσμετρηθούν στη σύνταξη όταν φθάσουν στην ηλικία των 67 ετών.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο κ. Ευστάθιος Ανθόπουλος που μεσολάβησε ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.