Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Ερώτηση στη Βουλή για Ορφανικές Οικογένειες ΕΔ Και ΣΑ από βουλευτές ΝΔ Κικίλια και Δημοσχάκη

Γραπτή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας, Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών κατέθεσαν ο Βουλευτής Έβρου και Αναπλ. Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης και ο Βουλευτής Α’ Αθηνών και Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας σχετικά με τον γεγονός ότι η Κυβέρνηση αγνόησε προκλητικά τις ορφανικές οικογένειες των στελεχών Ε Δ και Σ Α και δεν τους χορήγησε τα αναδρομικά, όπως έγινε για τα εν ζωή αποστρατεία στελέχη – συνταξιούχους.
Συγκεκριμένα, η προηγούμενη Κυβέρνηση της ΝΔ με το ν.4307/2014 επέστρεψε στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, το 50% των μειώσεων που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από την Ολομέλεια του ΣτΕ.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ τα αναδρομικά θα κατατίθεντο στους ήδη τότε συνταξιούχους σε 36 μηνιαίες δόσεις, με έναρξη τον Φεβρουάριο του 2015. Στο άρθρο 2 της συγκεκριμένης ΚΥΑ είχε προβλεφθεί να καταβληθούν τα αναδρομικά και στα μέλη των οικογενειών, στα οποία έχει μεταβιβαστεί η σύνταξη όσων έχουν αποβιώσει.

Τελικά, όμως η παραπάνω διάταξη εφαρμόστηκε επιλεκτικά μόνο για τα εν ζωή εν αποστρατεία στελέχη – συνταξιούχους και αγνοήθηκαν προκλητικά όσα εξ’ αυτών είχαν αποβιώσει και η σύνταξη τους μεταβιβάστηκε, νομίμως, στους δικαιούχους κληρονόμους τους (χήρες, ορφανά τέκνα, συγγενικά πρόσωπα κλπ). 
Οι δύο Βουλευτές ρωτάνε τους Υπουργούς, μεταξύ άλλων, για ποιο λόγο αγνοήθηκαν οι κληρονόμοι – δικαιούχοι των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των αποβιωσάντων ε.α. στελεχών – συνταξιούχων;
Επίσης, για ποιο λόγο η Κυβέρνηση στέρησε και στερεί το δικαιούμενο ποσό από τις ορφανικές οικογένειες των Ε Δ και Σ Α και πότε σκοπεύει να επιστρέψει τα οφειλόμενα ποσά στους δικαιούχους κληρονόμους, βάσει της σχετικής ΚΥΑ;
Αναλυτικά η γραπτή Ερώτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.