Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Συνάντηση του Ποταμιού με το Σύλλογο Συζύγων Θανόντων «Αξία»

Οι συντάξεις χηρείας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε αντιπροσωπεία του Ποταμιού με το Σύλλογο Συζύγων Θανόντων - ΑΞΙΑ στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή.
Στη συνάντηση μετείχαν από πλευράς του Συλλόγου η αντιπρόεδρος Καλλιόπη Δεληγιάννη, η Γενική Γραμματέας Χριστίνα Τσέτουρα, τα μέλη Βενετία Βάσση, Παναγιώτα Ντελή και ως εκπρόσωπος των φορέων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών Βασίλης Νικολόπουλος.
Οι βουλευτές Σπύρος Δανέλλης και Γρηγόρης Ψαριανός, ο πολιτικός υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας Γιώργος Τσιτσιλιάνος και ο εμπειρογνώμονας Παύλος Μουζάς συζήτησαν με τους εκπροσώπους του Συλλόγου τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω οικογένειες λόγω του νόμου Κατρούγκαλου (βλ. Ν.4387/2016).
Σύμφωνα με το άρθρο 12, η επιζώσα σύζυγος δικαιούται σύνταξης μόνο εφόσον έχει συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας της, κατά την ημερομηνία θανάτου του ασφαλισμένου συζύγου.Εάν έχει συμπληρώσει το 52ο έτος της ηλικίας της κατά τον ως άνω χρόνο, δικαιούται σύνταξη για διάστημα τριών ετών, μετά την πάροδο των οποίων η καταβολή της σύνταξης αναστέλλεται μέχρι την συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας της. Εάν δεν έχει συμπληρώσει το 52ο έτος της ηλικίας της κατά τον ως άνω χρόνο, δικαιούται σύνταξη μόνο για διάστημα τριών ετών. Το αίτημα που διατυπώθηκε από πλευράς Συλλόγου είναι η κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης, η οποία είναι άδικη, με ανάλογες κοινωνικές προεκτάσεις, οριζόντια και πλήττει πολλές οικογένειες.
Το Ποτάμι δεσμεύτηκε από την πλευρά του να αναλάβει πρωτοβουλίες για να αναδειχθεί το ζήτημα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.