Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Συντάξεις χηρείας: «Κόψτε μας λεφτά» λέει Βουλευτής


Συντάξεις χηρείας: Μπορούν τα ψίχουλα του άρθρου 12 να σώσουν την χώρα; Όχι. Μπορούν όμως να εξασφαλίσουν την αξιοπρέπεια στις χήρες.
Το κίνημα για τις συντάξεις χηρείας βρήκε σύμμαχο μέσα στην Βουλή.

Σε μια εφ΄ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση ο Γεράσιμος Γιακουμάτος κάλεσε την κυβέρνηση να μην εμπαίζει τους στρατιωτικούς, αλλά και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας με ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής για 2 – 2,5 ευρώ και κυρίως να φροντίσει για την ανατροπή του άρθρου 12 για όλες τις χήρες.

Στην ανάγκη όπως είπε ας κοπούν οι μισθοί των Βουλευτών για τις χήρες, ενώ ο ίδιος έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στο τραγικό συμφάν με την πτώση του Χιούι.
To άρθρο 12 του ν.4387/2016 “Σύνταξη λόγω θανάτου” προβλέπει για τις χήρεςι: (1) Από 52 έως 55 ετών να δικαιούνται το 50% της σύνταξης για 3 χρόνια, να διακόπτεται και να επαναχορηγείται σε ηλικία 67 ετών. (2) Κάτω των 52 ετών να δικαιούνται το 50% της σύνταξης μόνον για 3 έτη και μετά να διακόπτεται οριστικώς.
Όπως λένε οι ίδιες η ρύθμιση, που ουσιαστικά «αρπάζει» τις εισφορές των συζύγων τους τις οδηγεί στην καταστροφή και για αυτό διεκδικούν την ανατροπή του νόμου.
Από την άλλη η κυβέρνηση έχει υπεραμυνθεί του νόμου και μάλιστα ο αρμόδιος υπουργός υποστήριξε πως οι χήρες μπορούν να εργαστούν κάτι που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.