Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Ομόφωνη απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Θεσσαλίας για Συντάξεις Χηρείας

Την 25η Απριλίου 2017 μετά από σχετική αίτηση του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α [Αξιοπρέπεια – Ισότητα – Αλληλεγγύη] συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Περιφέρειας Θεσσαλίας, το πολύ σοβαρό θέμα της κατάργησης, για πρώτη φορά στην Ελληνική ιστορία, της σύνταξης μιας αδύναμης κοινωνικής ομάδας, αυτής των ανδρών και γυναικών που χάνουν τον/την σύζυγό τους και έχουν ηλικία μικρότερη των 55 ετών. 
Η συζήτηση κράτησε σχεδόν 90 λεπτά και τοποθετήθηκαν όλες οι παρατάξεις. Από τη μεριά του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Απόστολος Παπαπαρίσης ανέλυσε με συντομία το θέμα και απάντησε σε όλες τις διευκρινιστικές ερωτήσεις που τέθηκαν. 
Το ψήφισμα, όπως φαίνεται παρακάτω, ήταν ομόφωνο. Ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και κάθε σύμβουλο ξεχωριστά, για τη δυνατότητα που τους δόθηκε να ενημερώσουν για το θέμα που τους απασχολεί αλλά και για την ομόφωνη απόφαση. Υπόψη ότι εκκρεμεί από μεριάς του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων ο καθορισμός ημερομηνίας συζήτησης του ιδίου θέματος.
Ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α το τελευταίο διάστημα συνάντησε επίσης το βουλευτή Χαλκιδικής της ΝΔ κ. Γεώργιο Βαγιωνά, το βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ κ. Ανδρέα Κατσανιώτη, το βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Ριζούλη και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ κ. Άδωνι Γεωργιάδη και ευελπιστεί από τους παραπάνω να αναλάβουν πρωτοβουλία για την άρση της αδικίας που συντελείται στο θέμα των Συντάξεων Χηρείας. Ακολουθεί το ψήφισμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ  
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΨΗΦΙΣΜΑ 
 Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, στη συνεδρίαση της 25ης Απριλίου 2017, ύστερα από  σχετική  συζήτηση  για το θέμα  των  αλλαγών  στη  χορήγηση των συντάξεων χηρείας,  
αποφάσισε ομόφωνα 
Καλεί την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο:  
1. Να καταργήσει  το ηλικιακό κριτήριο που προβλέπει το άρθρο 12 του Ν.4387/2016 στη χορήγηση των συντάξεων χηρείας, ανεξαρτήτως αιτίας θανάτου, φύλου και κοινωνικής ομάδας. 
2. Να χορηγείται στον επιζώντα σύζυγο το 70% και όχι το 50% που δικαιούνταν ο εκλιπών κατά το χρόνο του θανάτου του. 
3. Να καταργηθεί ο Ν. 4387/2016 και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.  
Για το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας 
 Ο Πρόεδρος 
  Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους 
Περιφερειακό Συμβούλιο 1

Περιφερειακό Συμβούλιο 2

Περιφερειακό Συμβούλιο 3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.