Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

Σχέδιο νόμου Κατρούγκαλου - Η ...εξόντωση της χήρας;

Στο άρθρο 12 του κατατεθέντος στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής σχεδίου νόμου «καρμανιόλα» του Κατρούγκαλου διαβάσαμε πολλά φοβερά και τρομερά. Σε ορισμένα από αυτά υπήρξε αρνητικότατος σχολιασμός, πολύ αργά βέβαια, ακόμα και από φορείς, όπως η ΠΟΕΣ του Τσουκαράκη, που όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσε να πείσει για το ...ενδιαφέρον της συγκυβέρνησης για τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Από κοντά και οι θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών που έκαναν με βαριά καρδιά μία συγκέντρωση στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη. Να δούμε τώρα τι θα πουν στους συναδέλφους τους που τους τίμησαν με την ψήφο τους, τη στιγμή που ορισμένοι από αυτούς, όχι μόνον δεν βοήθησαν αλλά την σαμπόταραν σχεδόν φανερά. 
Εδώ θα σχολιασθεί μία ακόμη προκλητική και συγχρόνως απάνθρωπη ενέργεια των συγκυβερνώντων, αυτή τη φορά για τον/την σύζυγο θανόντος συνανθρώπου μας. Τι γράφει λοιπόν το «Άρθρο 12 - Σύνταξη λόγω θανάτου»«1. Σε περίπτωση θανάτου συνταξιούχου ή ασφαλισμένου του Δημοσίου, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει το χρόνο ασφάλισης που απαιτείται για την συνταξιοδότηση λόγω γήρατος ή αναπηρίας, δικαιούνται σύνταξη τα παρακάτω μέλη της οικογένειας του: Α. Ο επιζών σύζυγος, εφόσον έχει συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας του κατά το χρόνο θανάτου του συνταξιούχου ή ασφαλισμένου. Εφόσον έχει συμπληρώσει το 52ο έτος της ηλικίας του κατά τον ως άνω χρόνο, δικαιούται σύνταξη για διάστημα τριών (3) ετών, μετά την πάροδο των οποίων η καταβολή σύνταξης αναστέλλεται μέχρι τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας του. Εφόσον δεν έχει συμπληρώσει το 52ο έτος της ηλικίας του κατά τον ως άνω χρόνο, δικαιούται σύνταξη για διάστημα τριών (3) ετών.....»
Δηλαδή η χήρα αν είναι κάτω των 52 ετών δικαιούται σύνταξη μόνον για 3 χρόνια και μετά ας ...πεθάνει. Επίσης, αν η χήρα είναι από 52 έως 55 ετών τότε δικαιούται σύνταξη για 3 χρόνια, η οποία στη συνέχεια θα σταματήσει και θα ξαναρχίσει να δίδεται όταν αυτή γίνει 67 ετών, αν καταφέρει να επιζήσει στο ενδιάμεσο διάστημα. Βρε σαν δεν ντρέπεστε λιγάκι, λέω εγώ!!!
Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.