Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Επιστολή Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α προς Υπουργείο Εργασίας και Οικονομικών

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας,
παρακολουθήσαμε σήμερα με ανακούφιση τα μέτρα που ανακοινώσατε για ανέργους, εργαζόμενους και επιχειρήσεις, αφού σχεδόν όλα τα μέλη του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α έχουν παιδιά σε αυτήν την εργασιακή ή μη κατάσταση.
Στο παραπάνω πλαίσιο παρακαλούμε όπως συμπεριλάβετε και μέτρα που αφορούν μέλη μας που αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε απελπιστική οικονομική κατάσταση, όπως παρακάτω:
(1) Μέλη μας λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη χηρείας 324€. Χαρακτηριστική περίπτωση κυρίας που ο σύζυγος της απεβίωσε τον Αύγουστο του 2017, λαμβάνει προσωρινή σύνταξη 216€ και η κόρη της φοιτήτρια 108€, οι οποίες πληρώνουν και ενοίκιο. Πρόταση: Να κατατεθεί σε αυτές τις κυρίες δικαιούχους σύνταξης χηρείας, ένα ποσό εφάπαξ της τάξεως των 2.000€ από αυτά που έτσι κι αλλιώς το κράτος τους οφείλει, το οποίο να τους αφαιρεθεί όταν εκδοθεί η οριστική σύνταξη.
(2) Μέλη μας λαμβάνουν την κατώτατη σύνταξη ή και ακόμα μικρότερη. Πρόταση: Να δοθεί σε αυτά τα μέλη ένα εφάπαξ, κατά την κρίση σας, ποσό προκειμένου να αντιμετωπίσουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο τη δύσκολη, λόγω κορωνοϊού, κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση που τυχόν απαιτηθεί. 
Με εκτίμηση,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.