Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

«Κοινωνικό Μέρισμα» + «Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης» - Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α προς ΥΠΟΙΚ για αποφυγή αδικιών

Αξιότιμε κύριε ΓΓ .....
διαβάζουμε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αλλά ακούσαμε και τον ίδιο τον κ. πρωθυπουργό να ανακοινώνει ότι πρόκειται να διανεμηθεί «Κοινωνικό Μέρισμα» στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας εντός του 2019.
Βρίσκεται επίσης σε διαδικασία να δηλωθεί και να διατεθεί «Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης»  
Ως πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α, (Αξιοπρέπεια - Ισότητα Αλληλεγγύη) του μοναδικού συλλόγου στην Ελλάδα που ιδρύθηκε από οικογένειες που έχουν βιώσει την απώλεια του ενός τουλάχιστον γονέα, ο οποίος είναι πανελλαδικός, μη κερδοσκοπικός, με 987 εγγεγραμμένα μέλη που συνεχώς αυξάνονται, επίσημα αναγνωρισμένος με την υπ' αριθμ. 131/2017 απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας με ΑΦΜ 997176970 και υποβάλει φορολογική δήλωση ανελλιπώς από την ίδρυσή τουπαρακαλώ να ληφθεί υπόψη ότι: 
(1) Αρκετά από τα μέλη μας που έχασαν το σύζυγό τους εντός του 2019 θα αποκλεισθούν από το «Κοινωνικό Μέρισμα» και το «Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης» σε περίπτωση που ληφθεί υπόψη το εκκαθαριστικό της φορολογικής δήλωσης του 2018, όπου εκεί υπήρχε ο μισθός ή η σύνταξη του εκλιπόντος ή/και περιουσιακά στοιχεία που λαμβάνονται ως κριτήρια που πιθανόν να μεταβιβάστηκαν σε τέκνα, όπως κατοικία και ΙΧ όχημα. 
(2) Κάποια από τα μέλη μας που έχασαν το σύζυγό τους το 2016 ή το 2017 και τους χορηγήθηκε η σύνταξη χηρείας μαζί με αναδρομικά το 2018 πιθανόν να αποκλειστούν και αυτά από το «Κοινωνικό Μέρισμα» αλλά και από το «Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης» λόγω εισοδηματικών κριτηρίων.  
Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούμε θερμά όπως εξετάσετε τα παραπάνω δύο θέματα και να δώσετε την δυνατότητα να επιδέχεται στους δικαιούχους σύνταξης χηρείας να προβαίνουν σε διορθώσεις - επικαιροποιήσεις των στοιχείων τους στις εφαρμογές που θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο.
Με εκτίμηση,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.