Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Μέλη του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Ασφαλιστικό {23/10}

23 Οκτωβρίου 2018 μέλη του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α παρευρέθησαν και παρακολούθησαν ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Ασφαλιστικό με ομιλητή τον Υφυπουργό κ. Πετρόπουλο. Οι ερωτήσεις που τέθηκαν από τα μέλη μας είχαν όπως παρακάτω:
1/ αν έχουν συζητήσει με τους θεσμούς την άρση των ηλικιακών κατηγοριών

2/ αν θα υπάρξει επαναφορά της σύνταξης στο 70% (ποσοστό πριν το νόμο Κατρούγκαλου).
3/ αν θα υπάρχει επιστροφή της προσωπικής διαφοράς που ήδη κρατείται από τις συντάξεις χηρείας, όπως είπε στο ΔΣ στις 3/9.
Οι απαντήσεις του κ. Υφυπουργού δεν ήταν ούτε πολύ καθαρές, ούτε και οι επιθυμητές. Αναλυτικά:
1/ Δεν προκύπτει ότι έχουν συζητήσει με τους θεσμούς το θέμα των Συντάξεων Χηρείας αφού παραπέμπει τυχόν ενημέρωση για το έτος 2019. Αναφέρθηκε σε ΑΝΑΣΤΟΛΗ του άρθρου 12 του ν.4387/2016 και όχι ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ. Η ενεργοποίηση του θα εξαρτηθεί από τη μείωση της ανεργίας. Δηλαδή το μηδέν θα επέλθει στις Συντάξεις Χηρείας (κατάργηση) όταν η ανεργία μειωθεί από το 19 στο 9 ή 10%. Πρακτική που υποδηλώνει ότι θέλουν να κερδίσουν χρόνο και να κρατούν ως ομήρους τα μέλη του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α. Προβληματισμό έφερε στα μέλη του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α η αναφορά του κ. Υφυπουργού στις ηλικίες 52-55 ετών. Στη συνάντηση που πρόκειται να γίνει η πρώτη ερώτηση θα αφορά στη διευκρίνηση περί της ανωτέρω φράσης. Ως γνωστόν οι ηλικιακές κατηγορίες του νόμου Κατρούγκαλου είναι τρεις. "κάτω των 52 ετών", "από 52 έως 55 ετών" και "άνω των 55 ετών". 
2/ Δεν έδωσε καμία απάντηση για την επαναφορά του ποσοστού της σύνταξης θανάτου στο 70%.
3/ Καμία απάντηση για την επιστροφή της προσωπικής διαφοράς που ήδη παρακρατείται από τις συντάξεις θανάτου (και χηρείας).
4/ Δήλωσε γενικόλογα ότι θα υπάρξουν μέτρα για την απασχόληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.