Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΊΣΤΕΥΤΟ: Μηδένισαν το μέρισμα σε χιλιάδες χήρες του ΜΤΠΥ - Οργανωμένο το "έγκλημα"

Όσο μελετάς το νόμο Κατρούγκαλου ανακαλύπτεις πραγματικά οικονομικά εγκλήματα σε βάρος διαφόρων κοινωνικών ομάδων. Μία εξ αυτών οι επιζώντες σύζυγοι. Και δεν αναφέρομαι μόνον στο άρθρο 12 αλλά και στο άρθρο 48 που αφορά αποκλειστικά το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων. Με αυτό το άρθρο μηδενίστηκε το έτσι κι αλλιώς μικρό μέρισμα σε χιλιάδες χήρες, που είχαν ηλικία μικρότερη των 55 ετών, όταν πέθανε ο σύζυγος, ανεξαρτήτως του πότε έγινε αυτό. Χιλιάδες χήρες έχασαν ξαφνικά το μέρισμα από το ΜΤΠΥ. Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με επίθεση κατά μέτωπο εναντίον των χηρών από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ... Αρχίζει να ομοιάζει με οργανωμένο "έγκλημα"...
Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης
Δείτε τι απάντησε το ΜΤΠΥ σε σχετικό ερώτημα του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α
Προς Σύλλογο Συζύγων θανόντων ΑΞ.Ι.Α.
Αξιότιμοι κυρίες  και κύριοι
Απαντώντας στο σχετικό e-mail σας, σας ενημερώνουμε  ότι:
Το άρθρο 48 παρ. 13 του Ν.4387/2016 αναφέρει  ότι: «Στα πρόσωπα που έχουν καταστεί δικαιούχοι μερί­σματος μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για απονομή μερίσματος, σύμφωνα με το Π.δ. 422/1981 (Α' 114), όπως αντικαθίστα­ται με το παρόν άρθρο, παύει να καταβάλλεται μέρισμα από την πρώτη του μήνα που έπεται της έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου και εφεξής.»
Επομένως  όσοι χήροι /ες  σύζυγοι ελάμβαναν  μέρισμα  ανεξαρτήτως ηλικιακών κριτηρίων και  πόσα χρόνια πριν είχε επέλθει το γεγονός του θανάτου  δεν έχουν πλέον τις προϋποθέσεις απονομής μερίσματος και το μέρισμά τους αναστέλλεται ή διακόπτεται από 1/6/2016. Το Ταμείο ορθά και νόμιμα εφαρμόζει τον Νόμο σε σχέση με τα ηλικιακά κριτήρια και όχι αυθαίρετα όπως αναφέρετε.
Επίσης αναφέρεστε στο άρθρο 12 του Ν.4387/2016 το οποίο δεν έχει εφαρμογή  στο ΜΤΠΥ διότι είναι Ειδικό Ταμείο του Κράτους, Αποκεντρωμένη Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και οι διατάξεις του απολαύουν  νομοθετικής αυτοτέλειας έναντι της συνταξιοδοτικής.
Όσον αφορά το παράδειγμα που αναφέρετε για χήρα που δεν είχε συμπληρώσει τα 55 έτη κατά την ημερομηνία θανάτου του συζύγου της, σας γνωρίζουμε ότι το μέρισμα διακόπτεται εφόσον παρήλθε η 3ετία μετά το θάνατο  σύμφωνα με τον Νόμο και θα επαναχορηγηθεί  όταν η κυρία συμπληρώσει τα 67 έτη μετά από αίτησή της.
Επίσης το μέρισμά της έχει διακοπεί όπως προαναφέραμε από 1/6/2016 και τα μερίσματα Απριλίου και Μαΐου 2016 συμψηφίστηκαν με τη διαφορά του μερίσματος που καταβαλλόταν από 1/1/2016 και του δικαιούμενου μερίσματος που προέκυψε μετά την αναπροσαρμογή αυτού από την ίδια ημερομηνία. Το μέρισμα δε που είχε κατατεθεί τέλος Φεβρουαρίου 2016 αφορά το μηνιαίο μέρισμα Μαρτίου 2016.
Το μέρισμα σε καμία περίπτωση δεν διακόπηκε χωρίς ειδοποίηση, διότι ενημερώθηκαν οι μερισματούχοι μας μέσω δελτίου τύπου και αναρτήσεων στην ιστοσελίδα του Μ.Τ.Π.Υ. για την εφαρμογή του νόμου 4387/2016.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και πληροφορία.
ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (Μ.Τ.Π.Υ.)
Δ/ΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ
O ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ: ΙΣΑΑΚΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Τηλ.: 2131500 133-136  & 078 
Ε-Mail:metavoles@mtpy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.