Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Διαμαρτυρία διαρκείας αποφάσισε ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α με έναρξη την 23η Οκτωβρίου

Την Τετάρτη 13.09.2017 πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΠΟΑΣΑ, μελών του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α και μελών του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΣΑ). 
Η ΠΟΑΣΑ ανέφερε ότι το θέμα των Συντάξεων Χηρείας το έχει πάντα στην ατζέντα της και μάλιστα σε πρώτη προτεραιότητα. Γι αυτό το λόγο έχει συγκροτήσει ειδική επιτροπή με αντικείμενο θέματα συνταξιοδοτικά αποστράτων γυναικών και το θέμα της χηρείας και των προβλημάτων που ανέκυψαν από το άρθρο 12 του ν.4387/16, αποτελούμενη από τους: (1) ΜΠΕΤΤΑΣ Δημήτριος, Υποστράτηγο ε.α., Α΄ αντιπρόεδρος του ΔΣ και πρόεδρος της επιτροπής θεμάτων γυναικών. (2) ΤΕΝΤΕ Παναγιώτα Ταξίαρχος ε.α., μέλος του ΔΣ, (3) ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ Κωνσταντίνος, Υποστράτηγος ε.α.,  μέλος του ΔΣ και πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σ.Α. ν. Χαλκιδικής (4) ΔΙΒΑΝΗ Βασίλειο, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων ΣΑ ν. Λάρισας.
Αναφέρθηκε επίσης ότι το θέμα θα συζητηθεί και στις επόμενες συσκέψεις της ΠΟΑΣΑ που θα γίνουν στις 11 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 13 Οκτωβρίου στη Λέσβο και στις 4-5 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο.
Στη συνάντηση - σύσκεψη από πλευράς ΠΟΑΣΑ συμμετείχαν ο ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗΣ Οδυσσεύς, Αντιστράτηγος ε.α., Γενικός Γραμματέας του ΔΣ, ο ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Νικήτας, αστυνομικός Διευθυντής ε.α., μέλος του Δ.Σ. και νομικός Σύμβουλος της ΠΟΑΣΑ και οι τρεις πρώτοι της επιτροπής γυναικών (ΜΠΕΤΤΑΣ, ΤΕΝΤΕ, ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ). 

Λοιπά θέματα - Αποφάσεις της σύσκεψης: 
(1) Να συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε το πρόβλημα σε Δήμους και Περιφέρειες ανά την Ελλάδα και να ζητούμε ομόφωνα ψηφίσματα άρσης ηλικιακού κριτηρίου χορήγησης σύνταξης και επαναφορά του ποσοστού 70% αντί του 50% που θεσπίστηκαν με το άρθρο 12 του ν.4387/2016 και αποστολή αυτών στα αρμόδια υπουργεία και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.
(2) Να επιδιώξουμε να συναντήσουμε για δεύτερη φορά, όπως μας υποσχέθηκε, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου Ιεραρχίας Κ.κ. Ιερώνυμος Β΄.
(3) Να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για την ημερίδα που θα λάβει χώρα στη Λάρισα στις 5 Οκτωβρίου 2017 με κεντρικό ομιλητή τον κ. Ρωμανιά.
(4) Να παρευρεθεί αντιπροσωπεία του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α έξω από το ΣτΕ την 6η Οκτωβρίου 2017, όπου και θα συζητηθεί η αντισυνταγματικότητα των άρθρων 12 (Συντάξεις Θανάτου) και 14 (Επαναϋπολογισμός συντάξεων) του ν.4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου).
(5) Να κάνουμε παράσταση στη Λάρισα κατά το Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας που θα γίνει στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2017 και θα παρευρεθεί και ο πρωθυπουργός.
(6) Να πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία μεγάλης διάρκειας με σκηνές, πανό κλπ, έξω από το Υπουργείο Εργασίας με έναρξη την 23η Οκτωβρίου 2017 και πέρας άγνωστο...
(7) Με τη βοήθεια του ΓΓ της ΠΟΑΣΑ Αντγο ε.α. ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗ Οδυσσέα επιτροπή του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α να συναντήσει τα λοιπά ταμεία επικουρικής ασφάλισης, προκειμένου να ενεργήσουν και αυτά στο πνεύμα των ΜΤΣ, ΜΤΝ και ΜΤΑ.
Κάποια από τα συνθήματα του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α: 
«Είμαστε αποφασισμένες»
«Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα» 
«Θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας»
«Η σύνταξη δεν είναι γιαουρτάκι για να λήγει»
«Ο θάνατος μας πήρε τους άνδρες μας κι εσείς τη ζωή μας»
«Θ' αγωνιστούμε μέχρι τέλους - Το χρωστάμε στους αγγέλους μας»
«Η συμπόνοια - κατανόηση δεν πληρώνουν λογαριασμούς, ούτε ταΐζουν»
Από πλευράς Συλλόγου συμμετείχαν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.