Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Διαδήλωση Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α - Συναντήσεις - Αποτελέσματα - Φωτορεπορτάζ


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 30 Μαΐου 2017 στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, στην Αθήνα, η «Μαύρη Διαμαρτυρία Επιβίωσης» ενάντια στο άρθρο 12 του ν.4387/2016, σύμφωνα με το οποίο για πρώτη φορά στην Ελληνική Ιστορία καταργείται σύνταξη, αυτή της Σύνταξης Χηρείας, με ηλικιακά κριτήρια. Ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α [Αξιοπρέπεια – Ισότητα – Αλληλεγγύη] έχει 76 μέλη από όλη την Ελλάδα και από όλες τις κοινωνικές ομάδες. Είναι σύζυγοι ναυτικών, ιατρών, εργατών, στρατιωτικών, δασκάλων, αστυνομικών, οικοδόμων, βιοτεχνών, ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων κλπ. Βλέπετε ο θάνατος δεν κοιτά ούτε πλούτη, ούτε καταγωγή…
Συγκλονιστική η σύντομη ομιλία της ΓΓ του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α κας Χριστίνας Τσέτουρα, που συγκίνησε: «…Κυρίες και κύριοι, σ’ αυτό τον αγώνα δεν είμαστε μόνες μας. Έχουμε και τους συζύγους μας μαζί. Τους συναδέλφους σας. Μπορεί να μην τους βλέπουμε αλλά είναι δίπλα μας. Θα μας ενθαρρύνουν, θα μας παροτρύνουν, θα μας ανοίγουν το δρόμο… Είναι χρέος μας να παλέψουμε γι αυτούς και για τα παιδιά μας, με όσες δυνάμεις έχουμε μέχρι την τελική δικαίωση...... Τους το χρωστάμε!!!!!!! Είμαστε σίγουρες ότι θα σταθείτε στο πλευρό μας. Ευχαριστούμε… Καλόν αγώνα!!! Το χρωστάμε στους αγγέλους μας».
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν και έδωσαν χαιρετισμό: ο Άδ. Γεωργιάδης (βουλευτής και αντιπρόεδρος ΝΔ), ο Ν. Καραθανασόπουλος (βουλευτής ΚΚΕ), ο Ι. Σαρίδης (βουλευτής Ένωσης Κεντρώων), ο Χ. Θεοχάρης (Ανεξάρτητος βουλευτής), ο Γ. Ρωμανιάς (οικονομολόγος – εργατολόγος), ο Γ. Πατούλης (Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ και ΙΣΑ), ο Αντχος ε.α. Περβαινάς Σπυρίδων (πρόεδρος ΕΑΑΝ - εκ μέρους αποστράτων ΕΔ-ΣΑ), ο Γερακαράκος Γρ. (πρόεδρος ΠΟΑΣΥ - εκ μέρους εν ενεργεία ΕΔ – ΣΑ),  ο πρώην βουλευτής Δ. Στρατούλης (Λαϊκή Ενότητα), ο Φαήλος Κρανιδιώτης (Νέα Δεξιά), εκπρόσωπος ΟΓΕ και εκπρόσωπος της ΠΟΣΟΑΕΕ. Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τσόγκας Γ. παραβρέθηκε για λίγο και αποχώρησε χωρίς να πάρει το λόγο. Παρευρέθησαν επίσης ο Χρ. Κέλλας βουλευτής Λάρισας ΝΔ και η εκπρόσωπος του βουλευτή Λάρισας Ένωσης Κεντρώων Γ. Κατσιαντώνη.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία προς τη Βουλή, όπου επιδόθηκε ψήφισμα από αντιπροσωπεία του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α (πρόεδρος κ. Σαμαρά-Κύρκου και αντιπρόεδρος κ. Δεληγιάννη-Σλαβάκη) και φορέων (Αντγος ε.α. Ροζής Βασίλειος, πρόεδρος ΕΑΑΣ και Νίκος Χατζόπουλος, πρόεδρος ΕΝΔΙΣΥ) στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μανιό Ν. και Ηγουμενίδη Ν. (πρόεδρος και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής). Η είδηση που βγήκε είναι ότι μετά τις πολλές ερωτήσεις επί του θέματος από βουλευτές, μετά τις κινητοποιήσεις – παραστάσεις του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α, είδαν πλέον την αδικία του συγκεκριμένου άρθρου και προτίθενται να προκαλέσουν μέχρι το τέλος της άλλης βδομάδας συνάντηση με το Σύλλογο ΑΞ.Ι.Α, παρουσία του υφυπουργού Εργασίας Αν. Πετρόπουλου, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε.
Ακολούθως, μόνον οι γυναίκες, προχώρησαν προς το Μαξίμου και ζήτησαν να επιδώσουν και εκεί το ψήφισμα. Μετά από επικοινωνία του επικεφαλής Αξκου της ΕΛΑΣ με το Μαξίμου, αντιπροσωπεία του Συλλόγου (Κελεπούρη Β., Καρακάση Έφη, Παπαχριστοπούλου Δ., Καλογιού Σ.) συναντήθηκε με τον Υπουργό Επικρατείας Βερναρδάκη Χρ., ο οποίος και αυτός αφού αναγνώρισε το άδικο του άρθρου 12 του ν.4387/2016, δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει άμεσα με τον κ. Πετρόπουλο, προκειμένου να αρθεί η αδικία.
Σχόλια Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α 
«Τα λόγια τα παίρνει ο αέρας. Περιμένουμε πράξεις.»
«Πολύ καλή εξέλιξη για να φαίνεται αληθινή.»
«Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από ότι δικαιούμαστε.»
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  


    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.