Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Τα σχέδια της κυβέρνησης τον Οκτ του 2017 μέσω Γ.Γ.Ι.Φ μετά από παρέμβαση αρωγού μέλους Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α {Δεν έχω το δικαίωμα ούτε να πεθάνω}

From: ΠΑΝΑΓΗΣ [mailto:ooylwf@otenet.gr] 
Sent: Sunday, October 22, 2017 11:06 AM / To: ggif@isotita.gr
Subject: Οι πιο αδικημένες με Νόμο γυναίκες, οι γυναίκες που χάνουν τον σύζυγο τους
κα Γενική Γραμματέα
Ως απλός Πολίτης, θέλω να σας εκφράσω την αγανάκτηση μου σχετικά με το απαράδεκτο, άδικο άρθρο 12 του ν.4387/2016 σχετικά με το ασφαλιστικό.
Σύντομα θα γίνω αρωγό μέλος του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α, για να παλέψω και εγώ να εξαλειφθεί μια από τις μεγαλύτερες αδικίες - κλοπές κυρίως σε βάρος των γυναικών που χάνουν τον σύζυγο τους και τους επιβάλλονται αλλοπρόσαλλα κριτήρια για χορήγηση σύνταξης χηρείας και ουσιαστικά απαράδεκτα όρια επιβίωσης. Ποιος αλήθεια συνέταξε αυτό το νομοθετικό έκτρωμα??
Παρακαλώ δείτε το θέμα. Αναμένω την τοποθέτηση σας σε αυτό, και το κυριότερο τον αγώνα σας ώστε άμεσα να εξαλειφθεί ριζικά αυτή αδικία. Ελπίζω στην θετική απάντηση σας επί του θέματος, την οποία θα κοινοποιήσω και στον Σύλλογο ΑΞ.Ι.Α, ως μια ακόμη σοβαρή υποστήριξη στον δίκαιο αγώνα του, ο οποίος θα είναι μέχρι τέλος.
Με εκτίμηση, Παναγής Δελακάς, Περατάτα Κεφαλονιάς
…………………………………………………………………………………………………………….
From: Φωτεινή Κούβελα [mailto:ggif@isotita.gr]
Sent: Tuesday, October 24, 2017 11:01 AM / To: 'ΠΑΝΑΓΗΣ'
Subject: RE
: Οι πιο αδικημένες με Νόμο γυναίκες , οι γυναίκες που χάνουν τον σύζυγο τους
Αξιότιμε κύριε Π.Δελακά,
Η νομοθέτηση δικλείδων ασφαλείας ώστε να μην αδικούνται ούτε κατ’ ελάχιστο όσες γυναίκες λαμβάνουν συντάξεις χηρείας και να μην κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς επαρκές εισόδημα, είναι εκ των νομοθετικών παρεμβάσεων που ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το υπουργείο Εργασίας, όπως άλλωστε έχει εξαγγελθεί από την ίδια την υπουργό, κ. Έφη Αχτσιόγλου από το βήμα της Βουλής και μας βρίσκει ως Γ.Γ.Ι.Φ. απόλυτα σύμφωνες, αφού υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο τη γυναικεία προσωπικότητα και αξιοπρέπεια. Οι αλλαγές που προωθούνται και πρέπει όμως να τύχουν και της έγκρισης – αποδοχής των θεσμών εστιάζονται στα εξής πεδία:
-Επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων: Θέσπιση κατώτατου εισοδηματικού ορίου και όσες δικαιούχοι είναι κάτω από αυτό δεν θα χάνουν τη σύνταξη χηρείας ακόμα και αν δεν πληρούν το ηλικιακό όριο.
-Απασχόληση: Μοριοδότηση σε χήρες που δεν έχουν δουλειά ώστε να βρουν απασχόληση είτε στον ιδιωτικό, είτε στον δημόσιο τομέα και να έχουν εισόδημα μέχρι να φτάσουν στο ηλικιακό όριο που έχει θέσει ο νόμος.
-Προστατευόμενα τέκνα: Σε περίπτωση που υπάρχει αυτή η πολύ ειδική παράμετρος να συνεχίζεται η καταβολή της σύνταξης χηρείας.
Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία οι διατάξεις του άρθρου στο οποίο αναφέρεστε εφαρμόζονται στις περιπτώσεις που ο θάνατος επέρχεται μετά την έναρξη ισχύος του νόμου 4387/2016 (12/5/2016) και τα αναφερόμενα στο άρθρο 12 νέα όρια ηλικίας της παραγράφου 1Α θα απασχολήσουν τις χήρες για τη χορήγηση συντάξεων χηρείας από 13 Μαΐου 2019.
Με εκτίμηση, Φωτεινή Κούβελα, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων
Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης / Δραγατσανίου 8, Αθήνα, Τ.Κ. 10559
email : ggif@isotita.gr / τηλ. : 213-1511102-3 / fax : 210-3231316
………………………………………………………………………………………………………………………………
From: ΠΑΝΑΓΗΣ [mailto:ooylwf@otenet.gr]
Sent: Tuesday, October 24, 2017 8:45 PM / To: 'Φωτεινή Κούβελα'
Subject:
RE: Οι πιο αδικημένες με Νόμο γυναίκες , οι γυναίκες που χάνουν τον σύζυγο τους
κα Γενική Γραμματέα Ισότητας
Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση σας και τις σημαντικές διευκρινήσεις σας καθώς και για την στήριξη σας στα δίκαια αιτήματα των γυναικών οι οποίες χάνουν τον σύζυγο τους.
Ποιοι Θεσμοί μπορούν να εναντιωθούν στα δικαιώματα για την αξιοπρεπή διαβίωση του ανθρώπου ή καλύτερα για την ίδια την επιβίωση του,  τα οποία είναι κατοχυρωμένα από το Ελληνικό Σύνταγμα  και φυσικά από την ΕΣΔΑ που η Ε.Ε έχει θεσμοθετήσει??
Ποιος Θεσμός θα εναντιωθεί στις αλλαγές που μου αναφέρατε ??
Αν οι Θεσμοί επιμείνουν στην άδικη μεταχείριση των γυναικών αυτών τότε καταργούν τις Αξίες, τις Αρχές της Ε.Ε και του Διεθνούς Δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Φυσικά και οι αλλαγές αυτές είναι θετικές, όμως δεν επιλύουν το πρόβλημα. [(π.χ προσωπικά ανήκω στα πτωχευμένα νοικοκυριά λόγω στεγαστικού δανείου,  αυτό έγινε ένα πρωί χωρίς καμία υπαιτιότητα μου, (δάνειο το οποίο αν δεν ήταν η κρίση σε τρία ακόμη χρόνια θα το εξοφλούσα μέχρι και το τελευταίο ευρώ). Μαζί με τη σύζυγο μου μας έγινε ρύθμιση του στεγαστικού μας δανείου για άλλα 20 χρόνια!!!. Η σύζυγος μου η οποία υπο-απασχολείται είναι σήμερα 47 ετών, το παιδί μου σπουδάζει και δεν γνωρίζω στο μέλλον αν θα έχουν εργασία. Με το άρθρο 12 του ν.4387/2016  έκτρωμα, ξέρετε πλέον τι σκέφτομαι? Ότι δεν έχω δικαίωμα ούτε να πεθάνω σε αυτήν την Χώρα, πρέπει να ζήσω οπωσδήποτε τουλάχιστον άλλα 8 χρόνια !!! μέχρι η σύζυγος μου να γίνει 55, να λάβει όχι αυτά που εργάστηκα τόσα χρόνια, αλλά την κατώτατη σύνταξη εξαθλίωσης για τρία έτη και μετά ας βρει απασχόληση (θα τις δοθούν μόρια!!!) και όταν πάει (?) στα 67 να ξαναπάρει το κατώτατο βοήθημα !!!!  Και φυσικά να έχει και το δάνειο και πιθανόν και ένα άνεργο παιδί …..).]
κα Γενικέ Γραμματέα Ισότητας
Τα μέτρα τα οποία μελετά η Κυβέρνηση δεν επαρκούν. Καταργείστε εντελώς το άρθρο έκτρωμα, το άρθρο 12 του ν.4387/2016 και επαναφέρετε άμεσα το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο και επειδή δεν γνωρίζω λεπτομέρειες του ασφαλιστικού καλύτερα. Εισηγηθείτε να γίνουν δεκτά όλα τα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α, οι γυναίκες το αξίζουν, οι γυναίκες το δικαιούνται.
Καμία έκπτωση με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια τους, καμία έκπτωση με την ζωή αυτών και των παιδιών τους, των παιδιών μας.
κα Γενικέ Γραμματέα Ισότητας
Αγωνιστείτε και εσείς για αυτό, σας θέλουμε  έμπρακτα δίπλα μας. Αναμένουμε την δημόσια τοποθέτηση σας, που προσωπικά πιστεύω θα είναι καταλυτική.
Με εκτίμηση, Παναγής Δελακάς, 24-10-2017
Σημ.: Σας ενημερώνω ότι την αλληλογραφία μας,  θα την κοινοποιήσω στον Σύλλογο ΑΞ.Ι.Α, ως θετικό στοιχείο στον δίκαιο αγώνα του.  Αγώνας μέχρι τελικής δικαίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.