Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019

Η ΠΕΑΠΣ στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ) στηρίζει το δίκαιο αγώνα του συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις σας για την κατάργηση -επιτέλους- του άρθρου 12 του  νόμου 4387/2016 που αφορά στις συντάξεις χηρείας, όπως και  καθ΄ ολοκληρία του παραπάνω νόμου - λαιμητόμου για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους  (γνωστού και ως νόμου Κατρούγκαλου).
Απαιτεί να δοθεί τέλος στην ομηρεία, ενόψει προεκλογικής περιόδου και να αποκατασταθούν οι απάνθρωποι όροι διαβίωσης των συνταξιούχων χηρείας, με δεδομένες τις κυβερνητικές υποσχέσεις για τροποποίηση του άρθρου 12, με άρση των ηλικιακών κριτηρίων στις συντάξεις χηρείας, την επαναφορά του ποσοστού της σύνταξης χηρείας από το 50% στο 70% και το διαχωρισμό των ορφανικών οικογενειών από τις μονογενεϊκές οικογένειες.
Όσο αφορά στις συντάξεις χηρείας, συγκεκριμένα, η Π.Ε.Α.Π.Σ ζητά ΑΜΕΣΑ:
· Την κατάργηση των ηλικιακών κριτηρίων χορήγησης της σύνταξης χηρείας.
· Την επαναφορά του παλαιού συνταξιοδοτικού   καθεστώτος που προέβλεπε ότι ο επιζών σύζυγος λαμβάνει το 70% της σύνταξης του θανόντος και όχι το 50% σύμφωνα με  τον ισχύοντα νόμο και χωρίς καμιά διακοπή στη συνέχεια. Επαναφορά της προϋπόθεσης συνταξιοδότησης λόγω θανάτου που ίσχυε μέχρι 12 Μαρτίου του 2016 με 1.500 ημέρες εργασίας - ασφάλισης, εκ των οποίων 300 στην πενταετία πριν το θάνατο.
· Την κατάργηση του επανυπολογισμού των συντάξεων .
· Το ανήλικο παιδί να λαμβάνει το 70% της σύνταξης του θανόντος.
· Η σύνταξη του ανίκανου προς εργασία τέκνου να ανέρχεται στο 70% της σύνταξης του θανόντος, χωρίς διακοπή, εφόσον πριν το 24ο της ηλικίας του και πριν το θάνατο του γονέα του, είχε μείνει μόνος δικαιούχος. 
· Σύνταξη να δικαιούται και ανήλικο παιδί που θα μείνει ανίκανο προς εργασία μετά το θάνατο του γονέα του χωρίς διακοπή μετά τα 18 ή τα 24 χρόνια του.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Γεν. Γραμματέας
Σεραφείμ Κακλατζής
Ο Πρόεδρος
Κώστας Γιαννάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.