Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018

Ημερίδα Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α στη Θεσσαλονίκη {26/2/2018}

Την 26η Φεβρουαρίου 2018 ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α [Αξιοπρέπεια – Ισότητα – Αλληλεγγύη], συνδιοργάνωσε με φορείς εργαζομένων και συνταξιούχων της πόλης της Θεσσαλονίκης ημερίδα – εκδήλωση με τίτλο «Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό – Συντάξεις Χηρείας».
Κοινή θέση όλων η αδήριτη ανάγκη τροποποίησης του άρθρου 12 του ν.4387/2016 που αφορά στις Συντάξεις Χηρείας, η υποστήριξη στα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α για Αξιοπρέπεια και Επιβίωση και ο έντονος προβληματισμός του τι μέλλει γενέσθαι με το Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό που βαίνει από το κακό στο χειρότερο χωρίς σχεδιασμό και πρόγραμμα.
Η παρουσία του κόσμου ήταν συγκινητική λαμβάνοντας υπόψη και τις κάκιστες καιρικές συνθήκες, που επικρατούσαν τις τελευταίες ημέρες στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκλονιστικός ως συνήθως ο κεντρικός ομιλητής εργατολόγος – νομικός κ. Γεώργιος Ρωμανιάς ο οποίος και πάλι συγκινήθηκε όταν αναφέρθηκε στο θέμα των Συντάξεων Χηρείας. Ιδιαίτερα κατατοπιστικός ο ψυχολόγος κ. Απόστολος Καλιαμπός στην εισήγησή του «Διαχείριση του πένθους στην οικογένεια». Την εκδήλωση συντόνισε με άψογο και επαγγελματικό τρόπο η δημοσιογράφος κ. Μαρία Σαμολαδά.
Στην ημερίδα παρευρέθηκαν οι βουλευτές Κωνσταντινος Γκιουλέκας (Νέα Δημοκρατία), Ιωάννης Σαρίδης (Ένωση Κεντρώων) και εκ μέρους της Ελένης Ράπτου που ήταν ασθενής η Γραμματέας της. Την ημερίδα χαιρέτησαν – τοποθετήθηκαν o βουλευτής Ιωάννης Σαρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χάρης Αηδονόπουλος, η πρόεδρος και η β’ αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α Λαμπρινή Σαμαρά και Βασιλική Κελεπούρη, ο πρόεδρος  και ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωάννης Πάιδας και Δημήτρης Μπράτης, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας ΙΚΑ Βασίλειος Ρέβας, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Θεόφιλος Παπαδάκης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Θεσσαλονίκης Υπτγος ε.α. Χρήστος Ιωαννίδης, ο πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ Δημήτριος Σταθόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΕΘ Σπυρίδων Κυριακόπουλος και η τέως πρόεδρος των Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Εύα Χαρακλιά,.
Επίσης παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Δανιηλίδης, ο πρόεδρος της ΕΑΣΘ Θεόδωρος Τσαϊρίδης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ΕΥΠΣΠΚΜ Δημήτριος Τσαλής,  ο πρόεδρος των εν Αποστρατεία Αστυνομικών Θεσσαλονίκης Γεώργιος Αναστασιάδης, ο εκπρόσωπος της ΠΟΣ Ταξχος ε.α. Δήμος Τσαγκούδης, ο πρόεδρος των Αποστράτων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτριος Φαφούτης, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριτέκων Στέλιος Τσούλιας, το μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Λάσκος, η εκπρόσωπος Σωματείου Βενζινοπωλών Μαρία Γρηγοριάδου, ο πρόεδρος του ΣΑΑΤΧΣ Θεσσαλονίκης Υπτγος ε.α. Θεοδόσιος Μυρίτης, η πρόεδρος των Γυναικών χωρίς Σύνορα Έφη Πειτσίνη  και η πρόεδρος Συνδέσμου Ιατρών – Οδοντιάτρων Πηνελόπη Μαυρίδου.
Ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α ευχαριστεί τους ομιλητές, τη συντονίστρια δημοσιογράφο, τους συνδιοργανωτές, τους στηρίζοντες φορείς αλλά και όλους τους παρευρισκομένους, που αψήφησαν το χιόνι, τη βροχή και το κρύο για να παρευρεθούν στην υπόψη εκδήλωση. Ευχαριστεί επίσης ιδιαιτέρως τους χορηγούς ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), Σύνδεσμο Αποστράτων Χωροφυλακής - ΕΛΑΣ Θεσσαλονίκης, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ), το Νερό ΔΙΟΣ, την LabelTag (εκτυπώσεις) και τους χορηγούς επικοινωνίας Flash 99,4 και Europe1.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.