Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018

Αδικίες στο Κοινωνικό Μέρισμα - Επιστολή στο Υπουργείο Εργασίας

11 Δεκεμβρίου 2018 ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Εργασίας επισημαίνοντας τις αδικίες που γίνονται στα μέλη του στο Κοινωνικό Μέρισμα. Δυστυχώς μέχρι σήμερα ουδεμία ανταπόκριση υπήρξε. Δείτε τι ακριβώς ζήτησε στο ηλεκτρονικό μήνυμα ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α.
Αξιότιμες κυρίες, Αξιότιμοι κύριοι,
ακούμε ότι εξετάζονται διάφορα θέματα επικαιροποίησης σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα. Δύο από αυτά είναι και τα εξής και αφορούν και δικαιούχους συντάξεων χηρείας: 

(1) Αρκετά από τα μέλη μας έχασαν το σύζυγό τους το 2018 πλην όμως λαμβάνεται υπόψη το εκκαθαριστικό της φορολογικής δήλωσης του 2017, όπου εκεί υπήρχε ο μισθός ή η σύνταξη του εκλιπόντος ή/και περιουσιακά στοιχεία που λαμβάνονται ως κριτήρια που πιθανόν να μεταβιβάστηκαν σε τέκνα, όπως κατοικία και ΙΧ όχημα.>>. 
(2) Ορισμένα από τα μέλη μας το 2018 έχουν μικρό ή καθόλου ΕΚΑΣ πλην όμως το εκκαθαριστικό του έτους 2017 περιλαμβάνει το μη περικομμένο ΕΚΑΣ με αποτέλεσμα να εξαιρείται το μέλος μας ή να παίρνει μειωμένο κοινωνικό μέρισμα. 
Παρακαλούμε θερμά όπως εξετάσετε τα παραπάνω δύο θέματα και να δώσετε την δυνατότητα επικαιροποίησης στοιχείων αν και τα στοιχεία του δευτέρου θέματος ήδη υπάρχουν σε εσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.