Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018

Απαντήστε κύριε Τσίπρα στις χήρες των ναυτικών μας - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ "Μας δίνετε ψίχουλα ελεημοσύνης"


Με δεδομένη την άθλια συμπεριφορά Κράτους και Κυβέρνησης στις χήρες των συνταξιούχων του ΝΑΤ, που είναι υποχρεωμένες να ζούν με ψίχουλα, περιμένοντας για πολλoύς μήνες και χρόνια (πολλές δύο!!!) τις συντάξεις τους, 15 απ' αυτές στέλνουν στον πρωθυπουργό και κάθε αρμόδιο την παρακάτω επιστολή: 
Υπάρχουν πολλές φορές προσωπικά θέματα που αναγκάζονται κάποιοι να τα δημοσιοποιήσουν για να κινητοποιήσουν την κοινή γνώμη όπως συνηθίζεται να λέγεται.

Είχαμε την ατυχία να χάσουμε τους συζύγους μας, Πλοιάρχους ή Μηχανικούς στο επάγγελμα και συνταξιούχους πια, παρότι νέους στην ηλικία.

Με τον νόμο του κ. Κατρούγκαλου, ο οποίος δηλώνει υπερήφανος για το έργο του, δικαιούμαστε σύνταξη στο 50% της συντάξεως του συζύγου, η οποία ήταν ήδη μειωμένη από την αρχική. Οι παλιές συντάξεις χηρείας ήταν σε ποσοστό 70%.
Με την αλήθεια των αριθμών για μια σύζυγο πλοιάρχου ή Μηχανικού η παλαιά σύνταξη κυμαινόταν ή κυμαίνεται ακόμη στα 1.150 ευρώ, ενώ για την σύζυγο η οποία έχασε τον σύζυγο της μετά τις 16 Μαΐου 2016 η σύνταξη θα φτάσει τα 650 ευρώ, γιατί λογαριάζεται στο 50% της μειωμένης αρχικής μετά τις μεγάλες περικοπές.
Και γράφουμε θα φτάσει γιατί από τον Μάιο του 2016 καμία σύνταξη χηρείας δεν έχει εκδοθεί μέχρι και σήμερα, παρά μόνο ένα προσωρινό επίδομα 324 ευρώ μηνιαίως!!
Αυτή είναι η κοινωνική δικαιοσύνη του κ. Τσίπρα και των υπουργών του που δεν υπολόγισε ποτέ πόσες εισφορές είχε πληρώσει ο Πλοίαρχος ή ο Μηχανικός για την ασφάλεια του. Δεν υπολόγισε ποτέ πόσο στερήθηκε την οικογένεια του, πόσες φουρτούνες αντιμετώπισε, πόσο συνάλλαγμα έφερε στον τόπο του και γενικά ποσό δύσκολο ήταν το επάγγελμα του ναυτικού όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για την σύζυγο-μητέρα που είχε όλα τα βάρη της οικογένειας, για αυτό άλλωστε ήταν συνειδητή απόφαση να μην εργαστεί η ίδια.
Κανείς από το ευαίσθητο πρόσωπο που θέλει να δείχνει η κυβέρνηση με λόγια μεγάλα δεν αναρωτιέται πως μια γυναίκα που έμεινε μόνη, μετά συνήθως από μια σκληρή πάλη με αρρώστιες, νοσοκομεία, θάνατο, μπορεί να τα βγάλει πέρα με το μικρό αυτό επίδομα που της δίνει ψίχουλα ελεημοσύνης!
Η διαφορά με τις παλαιές συντάξεις χηρείας φθάνει σχεδόν το 50% γιατί οι παλαιές δεν μειώθηκαν στο ποσοστό των αρχικών προ των περικοπών.
Ακούγαμε από επίσημα χείλη ότι η προσωπική διαφορά δεν μπορεί να υπερβεί το 20%. Με τον νόμο που ψήφισαν βλέπουν ότι η διαφορά είναι υπερδιπλάσια και αποφάσισαν ότι το καλύτερο είναι να μην δίνουν καθόλου σύνταξη στις χήρες.
Αλώστε χήρες είναι ας πεθάνουν και εκείνες, τι πειράζει το ευαίσθητο κράτος;;;
Για το επικουρικό που επίσης δικαιούμεθα ούτε λόγος. Γιατί;;;
Δεν πρέπει να πάρουμε ανάλογο ποσοστό;;;
Ακόμη και για τα παρανόμως παρακρατηθέντα υπέρ του «ΕΟΠΥΥ» όπως χωρίς ντροπή ονομάστηκαν στην δική μας κατηγορία, δεν έχουν επιστραφεί αυτά που δικαιούμαστε.
Δυστυχώς κανείς στην περίπτωσή μας δεν διαμαρτύρεται. Ούτε οι Σύλλογοι των Συνταξιούχων Ναυτικών κινούνται και δεν παίρνουν θέση, παρόλο που είναι «εν δυνάμει» οι επόμενοι σε αυτήν την κατηγορία. Μεμονωμένα στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας γίνεται κάποιες φορές συζήτηση ότι δεν βγαίνουν συντάξεις αλλά οι βουλευτές και οι υπουργοί μας προτιμούν στα παράθυρα να μαλώνουν για το ποιος φταίει περισσότερο για την κατάντια μας.
Γράφοντας αυτή την διαμαρτυρία και με τις υπογραφές των κυριών που βρισκόμαστε στην ίδια θέση ελπίζουμε ότι θα ξυπνήσουμε συνανθρώπους από τον καναπέ, θα κινήσουμε μυαλά κολλημένα στα μεσημεριανά «αποκαλυπτικά σκάνδαλα» και θα βοηθήσουμε να σκεφτούν πόσο εύκολα τα χάνεις όλα στο παιχνίδι της επιβίωσης και ότι όπως λέει ο λαός «σήμερα συμβαίνει στον γείτονα, αύριο είναι η σειρά μου».
Αν θέλετε να υπογράψετε και εσείς το κείμενο αυτό, το οποίο θα προωθήσουμε εκτός του Τύπου προς το Υπουργείο & το ΝΑΤ, παρακαλώ επικοινωνήστε στα τηλ. 22710 24804, και 22710 32553.
YΠΟΓΡΑΦΕΣ:
ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΙΩΑΝΝΑ ΛΩ
ΜΑΓΔΑΛΙΝΗ ΖΑΝΝΙΚΟΥ
ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΠΛΑΚΑ
ΑΝΤΩΝΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
ΑΥΓΟΥΣΤΑ Μ. ΛΙΑΔΗ
Α. ΚΑΛΑΜΑΚΗ
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΛΥΣΙΔΟΥ
ΝΤΙΝΑ ΑΡΑΚΑ
ΣΟΦΙΑ ΦΩΤΕΙΝΟΥ
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΝΤΑΜΠΟΥ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ
ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΝΟΥΠΑΚΗ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΜΑΡΑΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.