Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Tο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων στο πλευρό των Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α


Τη στήριξη του αιτήματος των μελών του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α από τα Γιάννενα για αλλαγή του νόμου χηρείας που περικόπτει σε μεγάλο βαθμό τα οριστικά ποσά των συντάξεων χηρείας που θα δίνονται εφεξής σε επιζώντες συζύγους και παιδιά αποφάσισε να δώσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.
Όπως εξήγησε στο Σώμα εκπρόσωπος του Συλλόγου, ο νόμος Κατρούγκαλου προβλέπει μια σειρά αρνητικών διατάξεων τόσο σε ότι αφορά την έκδοση μίας οριστικής σύνταξης χηρείας όσο και για το πόσο που λαμβάνουν ανάλογα με το τη ηλικία τους οι επιζώντες σύζυγοι.
Αυτό που ζητά ο Σύλλογος είναι η απόσυρση των διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου και η επαναφορά των προηγούμενων διατάξεων.
«Το αίτημα είναι σαφέστατα δικαιότατο, ζούμε σε ένα περιβάλλον που κάποιες αποφάσεις υπέρ των αδύνατων κοινωνικά ομάδων θα έπρεπε να είναι αυτονόητες. Είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε δίπλα στο Σύλλογο και να καταθέσουμε ένα ψήφισμα με βάση τα αιτήματά που μας κατατέθηκαν σήμερα», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.