Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α στο ΜΤΣ - Λίαν επιτυχής και εποικοδομητική συνάντηση


Στις 13.09.2017 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Μετοχικού Ταμείου Στρατού συνάντηση της Γενικής Γραμματέως Χριστίνας Τσέτουρα και του Υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων Απόστολου Παπαπαρίση του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α με τον πρόεδρο του ΔΣ του ΜΤΣ Ταξχο ε.α. κ. Χρίστο Κουτσογιαννόπουλο και το Γενικό Διευθυντή του ΜΤΣ Ταξχο κ. Αθανάσιο Δημητριάδη.
Τα θέματα που συζητήθηκαν μετά από αίτηση του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α είχαν την κοινή αποδοχή σε προσωπικό επίπεδο πλην όμως θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και θα εξετασθεί η δυνατότητα νομοθέτησης όπου απαιτηθεί. Τα αιτήματα σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί πολιτική λύση της άρσης των αδικιών του άρθρου 12 του ν.4387/2016, έχουν ως εξής:
(1) Να συνεχίσει να δίδεται το μέρισμα ακόμα και αν διακοπεί η χορήγηση σύνταξης.
(2) Να δίδεται ποσοστό 70% του μερίσματος του θανόντος όπως έχει καθορισθεί από το 2011 και μετά και όχι το 50% που θα δίδεται η σύνταξη.
Τέλος, ζητήθηκε να υπάρξει, αν είναι δυνατόν, μια κοινή σύσκεψη των ΜΤΣ, ΜΤΑ και ΜΤΝ με το Σύλλογο ΑΞ.Ι.Α, προκειμένου ακολουθηθεί κοινή πολιτική και αντιμετώπιση από όλους. Το αίτημα θα σταλεί επισήμως από το Σύλλογο ΑΞ.Ι.Α τις επόμενες ημέρες και θα προταθεί να συμμετάσχουν επίσης και οι πρόεδροι των ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ και ΠΟΑΣΑ.
Η συνάντηση κρίνεται λίαν επιτυχής - εποικοδομητική και πραγματοποιήθηκε σε κλίμα κατανόησης και αλληλοσεβασμού.
Ενθυμούμενοι την ιστορία του Ταμείου ξεκινάει το 1853 με την ίδρυση του Ταμείου Χηρών και Ορφανών του Στρατού της γραμμής της Χωροφυλακής και Οροφυλακής. Το 1861 ιδρύονται το Ταμείο Χηρών και ορφανών των αξιωματικών του μονίμου στρατού και της εφεδρείας, το Ταμείο των Αποστράτων Αξιωματικών και τέλος το Ταμείο προς περίθαλψη των οικογενειών των Υπαξιωματικών και στρατιωτών. Η ιστορία συνεχίζεται το 1867 με την ενοποίηση των παραπάνω ταμείων στο Μετοχικό Ταμείο του κατά γην Στρατού, το οποίο με τη σειρά του το έτος 1926 μετονομάζεται σε Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.