Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

Καταγραφή Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α (ορφανική οικογένεια) στις ευπαθείς ομάδες στο μητρώο του Υπουργείου Εργασίας

Αξιότιμη κυρία Γενικέ,
σας ενημερώνουμε ότι την 22α Οκτωβρίου 2019 αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση και τον ΓΓ  Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑμεΑ & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γεώργιο Σταμάτη με αντικείμενο συζήτησης, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ορφανικής κατηγορίας στο πλαίσιο του ν.2643/1998 (Μέριμνα για την απασχόληση προσώπων ειδικών κατηγοριών), και την εγγραφή του Συλλόγου μας στον κατάλογο ή μητρώο των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Υπουργείου Εργασίας.
Ο κ. Υπουργός βρήκε πολύ ενδιαφέρουσα την πρότασή μας και μας προέτρεψε να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες με τα αρμόδιες Γενικές Γραμματείες του Υπουργείου Εργασίας.
Ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α (Αξιοπρέπεια - Ισότητα Αλληλεγγύη) είναι ο μοναδικός σύλλογος που ιδρύθηκε από οικογένειες που έχουν βιώσει την απώλεια του ενός τουλάχιστον γονέα. Είναι πανελλαδικός,με 986 εγγεγραμμένα μέλη που συνεχώς αυξάνονται, επίσημα αναγνωρισμένος με την υπ' αριθμ. 131/2017 απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας με ΑΦΜ 997176970 και υποβάλει φορολογική δήλωση ανελλιπώς από την ίδρυσή του.
Αξιότιμη κυρία Γενικέ,
ακούμε συχνά για την ύπαρξη τρίτεκνης οικογένειας, πολύτεκνης οικογένειας, μονογονεϊκής οικογένειας στις οποίες η πολιτεία μεριμνά προκειμένου να μειώσει τα προβλήματα που προκύπτουν στις οικογένειες αυτές αλλά ποτέ δεν ακούσαμε ν΄ασχολείται κάποιος με τα προβλήματα της ορφανικής οικογένειας.
Η ορφανική οικογένεια μπορεί να προσομοιάζει με τη μονογονεϊκή αλλά δεν είναι αφού βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Στην περίπτωσή μας ο εκλιπών γονέας έχει χαθεί οριστικά και δεν βρίσκεται κάπου που να μπορεί να παρέμβει σε μια δύσκολη στιγμή. Ο επιζών ή επιζούσα σύζυγος καλείται να είναι και πατέρας και μητέρα. Η χηρεία δεν είναι επιλογή, ούτε προνόμιο. Είναι το βαρύ κτύπημα της μοίρας που ανατρέπει τη ζωή του επιζώντα και της οικογένειας του, η οποία καλείται να ανασυγκροτήσει εκ νέου τη ζωή της.
Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλούμε όπως μας καθοδηγήσετε προς επίτευξη της καταγραφής του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α (ορφανική οικογένεια) στο μητρώο του Υπουργείου Εργασίας. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω ενημέρωσηπληροφορία.
Με εκτίμηση,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.