Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018

Όχι προεκλογικά παιχνίδια στις πλάτες μας! Δεν είμαστε αριθμοί! Είμαστε ψυχές! Είμαστε άνθρωποι και υποφέρουμε! ΓΓ Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α

Για ακόμα μια φορά η ΓΓ του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α Χριστίνα Τσέτουρα κατέθεσε ψυχή στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, τον οποίο ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α τον ευχαριστεί για τη δυνατότητα που δίνει να ακουστεί το θέμα που αφορά χιλιάδες πλέον οικογένειες.

Με το που τελείωσε η εκπομπή ο κ. Αυτιάς απέστειλε στο Σύλλογο τη δική του πρόταση για τροποποίηση του άρθρου 12 του ν.4387/2016, που αφορά στις συντάξεις θανάτου (και χηρείας). Δείτε την.
ΤΡΟΠΟΠΟΊΗΣΗ
Γυναίκα σύζυγος  θανόντος  δικαιούται την σύνταξη του συζύγου, με  όλες τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, ως να ήταν εν ζωή. Η καταβολή της σύνταξης πραγματοποιείται άμεσα με αυτό τον τρόπο σε περίπτωση που ο εκλιπών σύζυγος, είχε  άνω των 4.500 ημερών ένσημα, ή 15ετία. Σε περίπτωση που ο εκλιπών σύζυγος έχει ένσημα κάτω των 4.500 ημερών ενεργοποιούνται οι διατάξεις  για κατώτατη των 486 ΕΥΡΩ σύν τα επιδόματα τέκνων και τον επιμερισμό των λοιπών επιδομάτων, όπως Θέρμανσης, ενοικίου φοιτητικό, παιδιών κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.