Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

Επίσκεψη και ενημέρωση από Διοικητή ΕΤΕΑ.ΕΠ κ. Ν. ΜΠΡΙΚΗ και Γ. Γραμματέα Υπουργείου Εργασίας κ. Στ. ΒΡΑΚΑ

Στο πλαίσιο της σωστής ενημέρωσης από τα αρμόδια κέντρα αποφάσεων, επιτροπή αποτελούμενη από μέλη του Δ/Σ, και συγκεκριμένα, από τον Πρόεδρο Γ. ΚΕΠΕΝΟ, τον Γ. Γραμματέα Ν. ΣΤΑΜΟ, τον Οργανωτικό Γραμματέα Ι. ΚΑΛΙΤΣΗ, και τον Ταμεία Α. ΚΟΡΕΝΤΗ, επισκέφτηκαν στις 8-10-2018 ημέρα Δευτέρα, τον Διοικητή του ΕΤΕΑ.ΕΠ κ. Ν. ΜΠΡΙΚΗ και στις 9-10-2018 ημέρα Τρίτη την Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Κυρία ΣΤΕΛΛΑ ΒΡΑΚΑ.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΕΤΕΑ.ΕΠ.
1) Για την παρακράτηση του 1% υπέρ πρόνοιας , χωρίς την απόδοση οικονομικών βοηθημάτων από το ΚΑΠ–ΔΕΗ προς τους συνταξιούχους και εργαζόμενους (δάνεια – βοηθήματα), γιατί δεν μας αποδίδετε.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ: Δεν το γνωρίζω το θέμα αυτό το υπέρ βοηθήματος πρόνοιας, θα σας απαντήσω, το συντομότερο.
2) ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ: Είχαμε πρόβλημα με τα στοιχεία των νέων συνταξιούχων από τον ΑΜΔΗΕ το οποίο αποκαταστάθηκε, Το αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει καθυστέρηση λόγω κάλυψης ειδικευμένου προσωπικού, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να οργανωθούμε, στόχος του ταμείου μας είναι να έχουμε αποπερατώσει και αποδοθούν όλες μας οι οφειλές μέχρι τον Απρίλιο του 2019. Στο χώρο της ΔΕΗ οφείλουμε περίπου 2.000 Επικουρικές συντάξεις τώρα αποδίδονται τον Αύγουστο του 2015 ενώ στο τομέα των ΕΦΑΠΑΞ οφείλουμε μόνον 73.
3) ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΧΗΡΕΙΑΣ ΠΑΡΟΛΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ 3ΤΡΙΕΤΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΘΑΝΑΤΟΥ..
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ: Δεν το γνώριζα αυτό, λογικό είναι να κόβεται η σύνταξη πέρα της τριετίας λόγω μη δικαιολογητικών, παράλογο είναι αυτό να προσκομίζουν τα Δικαιολογητικά πριν την λήξη της τριετίας και να κόβεται η σύνταξη, θα το ερευνήσω και θα σας απαντήσω.
5) ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΤΕΑΗΕ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ: Αυτό έγινε μετά την αναπροσαρμογή των Επικουρικών Συντάξεων σε όλα τα ενταγμένα ΤΑΜΕΙΑ στο ενιαίο φορέα επικουρικής ασφάλισης, αυτή την στιγμή δεν μπορώ να σας απαντήσω για την μελλοντική εξέλιξη του φορέα του ΤΕΑΗΕ …
ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ . ΣΤΕΛΛΑ ΒΡΑΚΑ
1) Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ. ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ -1-9-2019
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΤΕΛΛΑ ΒΡΑΚΑ: Η εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων δεν μπορεί να καταργηθεί, δεν μπορεί να αλλάξει ο νόμος και να καταργηθεί το ταμείο υπέρ του ΑΚΑΓΕ, και μετά τον επαναϋπολογισμό θα παραμένει η Εισφορά Αλληλεγγύης.
Ο ΕΠΑΝΑΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ 1-1-2019. Δεν θα γίνουν περικοπές στις συντάξεις. Το ταμείο του ΕΦΚΑ μπορεί να καλύψει όλες τις συντάξεις μέχρι το 2023..
ΣΤΑ ΕΞΟΦΛΗΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2019, ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ: 1) Η Εθνική Σύνταξη, 2) Η Ανταποδοτική και 3) Η Προσωπική Διαφορά, η οποία πιθανόν να μην εφαρμοστεί η περικοπή από 8% μέχρι 18%.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ θα αποδίδονται κανονικά στο σημερινό αρχικό ποσό, χωρίς καμία περικοπή, αντιθέτως μερικές συντάξεις θα έχουν και αυξήσεις.
2) ΌΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΧΗΡΕΣ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΤΕΛΛΑ ΒΡΑΚΑ: Το υπουργείο εργασίας, και συγκεκριμένα ο κύριος ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, αγωνίζεται με κάθε τρόπο να βελτιώσουν αυτό τον εκβιαστικό νόμο που μας επέβαλαν οι δανειστές (Γαλλικός τρόπος απόδοσης), η βελτίωση του νόμου θα αφορά σε πρώτο στάδιο την αλλαγή απόδοσης της σύνταξης για τα ηλικιακά όρια.
3) ΈΚΔΟΣΗ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΧΗΡΕΣ …
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΤΕΛΛΑ ΒΡΑΚΑ: Οργανωνόμαστε και σε όλα τα ταμεία ενταγμένα στον ΕΦΚΑ, θα μπορεί ο νέος και ο παλαιός συνταξιούχος, να μπορεί, με απλό τρόπο να ελέγχει την μηνιαία σύνταξη του.
4) ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΥΠΕΡΒΑΛΛΩΝ ΠΟΣΟ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΤΕΛΛΑ ΒΡΑΚΑ: Δεν το γνωρίζω θα μου δώσετε τον χρόνο να το κοιτάξω, και θα σας απαντήσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.