Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018

Συνάντηση Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α με βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αχαίας κ. Ριζούλη Ανδρέα

Πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα συνάντηση μελών του Συλλόγου  Συζύγων θανόντων ΑΞ.Ι.Α (μέλος του ΔΣ κ. Έλσα Κιάφα και μέλη κ. Νικολέτα Χρυσανθακόπουλου και κ. Αμαλία Πετρουτσοπουλουμε τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ριζούλη Ανδρέα
Τα μέλη του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α ενημέρωσαν για την μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των οριστικών Συντάξεων Χηρείας και για τα λειτουργικά προβλήματα που υπάρχουν. 
Αναφέρθηκαν τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησαν τα ηλικιακά κριτήρια που καθορίστηκαν με το νόμο Κατρούγκαλου.  Συμφώνησε πως πρέπει κάτι να γίνει με αυτό. 
Υπήρξε ενημέρωση για το ποσοστό χορήγησης σύνταξης που μειώθηκε από 70 σε 50% και τα προβλήματα επιβίωσης που έχουν προκύψει. Είπε πως το θέμα αυτό και λόγω των κινητοποιήσεων μας αλλά και λόγω του ότι το επαναφέρει πολλές φορές και η αντιπολίτευση τους απασχολεί. Υπάρχει μία επιτροπή που ασχολείται με τα θέματα των συντάξεων και με το δικό μας όπου μελετούν τι διορθώσεις μπορεί να γίνουν. Θα μας ενημερώσει για ότι μάθει. Να δούμε όπως είπε τι μπορεί να γίνει σε πρώτη φάση με την έκδοση των συντάξεων, και σε δεύτερη φάση το ηλικιακό.
Αναμένεται περαιτέρω ενημέρωση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.