Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018

Να καταψηφίσουν τα κόμματα το 4ο κρυφό μνημόνιο ζητούν ΕΝΔΙΣΥ - ΑΞ.Ι.Α - ΠΕΣΤΥ - ΕΑΑστΑ

ΑΘΗΝΑ 7/6/2018
Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Τελωνειακών Υπαλλήλων (info@pesty.gr)
Η  Ένωση Απόστρατων Αστυνομικών Αττικής
Ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞΙΑ, (aksia124387@gmail.com)
Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων(info.endisy@gmail.com)


Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας
κ. Α. Τσίπρα
Προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ν. Βούτση
Προς τον Πρόεδρο της Ν. Δημοκρατίας  κ. Κ. Μητσοτάκη
Προς την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Φ. Γεννηματά 
Προς τον Γ.Γ. του ΚΚΕ κ .Δ. Κουτσούμπα
Προς τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Π. Καμμένο
Προς τον Πρόεδρο του Ποταμιού κ. Σ. Θεοδωράκη
Προς τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Β. Λεβέντη
Προς τους βουλευτές του Κοινοβουλίου
Όπως είναι γνωστό οι περικοπές στις συντάξεις του έτους 2012 (νόμος 4093/12, 4051/12 κλπ.) έχουν κριθεί αντισυνταγματικές με τις υπ.αριθμ. 2287 – 2990/2015 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Τα ταμεία κλήθηκαν με τις συγκεκριμένες αποφάσεις να αποκαταστήσουν τις καταβαλλόμενες συντάξεις, πράγμα που δεν έκαναν, ώστε να επαναφέρουν τις συντάξεις στο επίπεδο που ήταν πριν από τις παράνομες και αντισυνταγματικές περικοπές. Αντ’ αυτού και μέσω του 4387/2016 προβλέφτηκε ο επανυπολογισμός  των καταβαλλόμενων συντάξεων, σε μια προσπάθεια να ματαιωθεί εν τοις πραγμάσι η ωφέλεια που οι συνταξιούχοι θα αποκόμιζαν από τις αποφάσεις αυτές.
Στις 6/10/2017 συζητήθηκαν στην ολομέλεια του ΣτΕ οι Αιτήσεις Ακύρωσης που καταθέσαμε κατά των εφαρμοστiκών Υπουργικών Αποφάσεων του 4387/16 (Νόμος Κατρούγκαλου), καθώς και κατά κάθε άλλης συναφούς πράξεως ή παραλείψεως προγενέστερης ή μεταγενέστερης.
Έως και σήμερα η απόφαση δεν έχει δημοσιευθεί !!
Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ την Παρασκευή 11/05/2018 για το θέμα της συνταγματικότητας ,οι κάτωθι Συνταξιουχικές Οργανώσεις διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν την σκοπιμότητα των διαρροών αυτών, ενόψει μάλιστα και των πρόσφατων αποφάσεων του μισθοδικείου που με τις υπ’ αριθμ 1-4/2018 αποφάσεις του, για τις συντάξεις των Δικαστικών λειτουργών, έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές του 2012 κατά πλειοψηφία και ομόφωνα αντισυνταγματικό τον επανυπολογισμό των συντάξεων που προβλέπεται στο ν. 4387/16.
Τα περισσότερα άρθρα του 4387/16 έχουν χαρακτηριστεί με γνωμοδότηση από το Ελεγκτικό Συνέδριο αντισυνταγματικά. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η επιστημονική επιτροπή της Βουλής. Ο 4387/16 εφαρμοζόμενος στη μεταβίβαση των συντάξεων χηρείας έχει επιφέρει μειώσεις. Σημειωτέον ότι έχει μειωθεί και το ποσοστό από 70% σε 50% της σύνταξης του θανόντα. Το δε άρθρο 12, καταργεί στην ουσία την σύνταξη χηρείας εφόσον αναφέρεται σε διαδόχους σύνταξης κάτω των 52 ετών (για πρώτη φορά στην ιστορία του ασφαλιστικού καταργείται σύνταξη, ενώ έχουν πληρωθεί οι ασφαλιστικές εισφορές του θανόντα).Που άραγε πηγαίνουν οι εισφορές των θανόντων;  Εφαρμοζόμενη η αναπροσαρμογή-επανυπολογισμός του 4387/16 στις επικουρικές συντάξεις στην πλειονότητα τους, επέφερε περαιτέρω δραματικές μειώσεις μετά και από τις μειώσεις του 2012.
Ο νέος υπολογισμός των συντάξεων σύμφωνα με τον ν.4387/16, έχει επιφέρει δυσανάλογες μειώσεις στις συντάξεις, σε σχέση με τις τεράστιες εισφορές που έχουν καταβάλει στα ταμεία επί πολλά έτη οι συνταξιούχοι.
Μετά από πολλά παραδείγματα ερμηνεύοντας τον νόμο, αλλά και τις εφαρμοστικές διατάξεις του,προκύπτει εκ νέου μείωση στις κύριες συντάξεις μετά από υπολογισμούς δικούς μας. Η προσωπική διαφορά που προκύπτει από τον επανυπολογισμό των κύριων συντάξεων δεν κοινοποιείται στον δικαιούχο της σύνταξης (ενώ έχει πραγματοποιηθεί), κατά παράβαση του νόμου κρατείται κλειδωμένη στο συρτάρι του Υφυπουργού Εργασίας. Ελάχιστοι είναι εκείνοι οι οποίοι θα πάρουν πενιχρή αύξηση και αυτή, σε διάρκεια πενταετίας.
Η κυβέρνηση, μετά από συμφωνία με τους δανειστές και ενώ εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ, φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή ένα 4o κρυφό μνημόνιο καταδικάζοντας τους συνταξιούχους σε μόνιμη εξαθλίωση.
Οι συνταξιούχοι έχουμε οδηγηθεί στην πλέον δεινή οικονομική θέση μετά από τις πολλές μειώσεις συντάξεων και τις άπειρες φορολογικές επιβαρύνσεις.Ζούμε στην ανασφάλεια κάθε μέρα και λόγω διάλυσης του Υγειονομικού συστήματος, καθ’ ότι υπερήλικες. Καλούμαστε να πληρώνουμε στα νοσοκομεία τα υλικά νοσηλείας ή να εκβιαζόμαστε και να συντηρούμε την ιατρική παραοικονομία.
Συντηρούμε  όσο μπορούμε τα άνεργα παιδιά μας και πολλές φορές και τις οικογένειες τους.
Δηλώνουμε λοιπόν, την αδυναμία μας να στηρίξουμε πλέον για άλλη μια φορά με νέα περικοπή των συντάξεων μας, την ανικανότητά σας στην εύρεση πόρων για την κάλυψη της πληρωμής των τόκων προς τους δανειστές.
Ζητάμε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΣτΕ, ζητάμε από το σημερινό Κοινοβούλιο, να δεσμευτεί ως προς την κατάργηση των νόμων4387/16 και 4472/17, των πιο αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια των μνημονίων.
Ζητάμε την ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων ώστε αυτά να χαρακτηριστούν βιώσιμα.
Καλούμε όλα τα κόμματα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τις μέχρι τώρα περικοπές για να αποφευχθεί η εξαθλίωση των Ελλήνων συνταξιούχων.
Ζητάμε την καταψήφιση από εσάς του 4ο κρυφού μνημονίου.
Συμμετέχουν Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Τελωνειακών Υπαλλήλων, η  Ένωση Απόστρατων Αστυνομικών Αττικής, ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞΙΑ και το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.