Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

Νέος γύρος επαφών του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α

Ιωάννης Βρούτσης - Απόστολος Παπαπαρίσης - Διονυσία Παπαχριστοπούλου - Καλλιόπη Δεληγιάννη - Χριστίνα Τσέτουρα

Μετά από απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α ξεκίνησε νέος γύρος επαφών με πολιτικά και μη πρόσωπα, ώστε να επικοινωνήσουν και πάλι το μεγάλο ηθικό και κοινωνικό πρόβλημα που δημιούργησε το άρθρο 12 του ν.4387/2016 στις ορφανικές οικογένειες με τις παράλογες και αντισυνταγματικές προϋποθέσεις που εισήγαγε για τη χορήγηση συντάξεων χηρείας.
Έτσι χθες Τρίτη 13/3 αντιπροσωπεία του Συλλόγου συναντήθηκε με τους κυρίους Ιωάννη Βρούτση και Άδωνι Γεωργιάδη, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι η τροποποίηση του άρθρου 12 είναι από τα ελάχιστα που έχει υποσχεθεί η ΝΔ και θα γίνει πράξη σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση. Ο δεύτερος ανέλαβε την υποχρέωση να πραγματοποιηθεί μία δεύτερη συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον εργατολόγο - νομικό κ. Γεώργιο Ρωμανιά όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η δυνατότητα - σκοπιμότητα αίτησης από το Σύλλογο ΑΞ.Ι.Α εκδίκασης πιλοτικής δίκης(*), επί του θέματος των συντάξεων χηρείας, ώστε να έχουμε γρηγορότερα το αποτέλεσμα αυτής. 

(*) Όταν μια υπόθεση που εκκρεμεί στα διοικητικά δικαστήρια θέτει ένα ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος με συνέπειες για ευρύτερο κύκλο προσώπων, επιτρέπεται τόσο στους διαδίκους, Υπουργό και ιδιώτες, όσο και στα διοικητικά δικαστήρια, παρακάμπτοντας την συνηθισμένη διαδρομή της (διοικητικό πρωτοδικείο – διοικητικό εφετείο - Συμβούλιο της Επικρατείας), να απευθύνονται απʼ ευθείας στο ανώτατο δικαστήριο, ώστε αυτό να χαράσσει σύντομα, μια ώρα αρχύτερα, μια νομολογιακή γραμμή.
Χριστίνα Τσέτουρα - Καλλιόπη Δεληγιάννη - Άδωνις Γεωργιάδης - Απόστολος Παπαπαρίσης - Διονυσία Παπαχριστοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.