Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Οι χήρες τα έβαλαν με τον Κατρούκαλο - «Ζητάμε πίσω τις συντάξεις που μας έκοψαν», λένε στο iefimerida

«Δεν επαιτούμε», λένε εξοργισμένες, «ζητούμε τα χρήματα που μας έκλεψε το Ελληνικό Δημόσιο. Τα χρήματα που κατέβαλαν ως εισφορές οι σύζυγοί μας».

Είναι γυναίκες που έχασαν τους συζύγους τους. Άλλη σε τροχαίο, άλλη από καρκίνο. Με τον νόμο Κατρούγκαλου η σύνταξη χηρείας τους κόπηκε, έως ότου και η σύζυγος φθάσει σε ηλικία συνταξιοδότησης.

Γυναίκες με παιδιά οι περισσότερες, αδυνατούν να βρουν εργασία και διεκδικούν τις συντάξεις που κόπηκαν. «Δεν επαιτούμε», λένε εξοργισμένες, «ζητούμε τα χρήματα που μας έκλεψε το Ελληνικό Δημόσιο. Τα χρήματα που κατέβαλαν ως εισφορές οι σύζυγοί μας».
Η Χριστίνα Τσέτουρα, 40 ετών, ζει με 277 ευρώ τον μήνα. «Τι θα καλύψουμε;», ρωτάει. «Τη θέρμανση, το φαγητό; Καλά, για τα φροντιστήρια των παιδιών δεν το συζητάμε... Τα έχουμε κόψει εδώ και καιρό». Ο σύζυγός της, απόστρατος αξιωματικός, έφυγε αναπάντεχα από ένα φοβερό τροχαίο δυστύχημα. Έκτοτε, εκείνη, πατέρας και μητέρα μαζί, δίνει μάχη για να συντηρήσει την οικογένειά της.
Μαζί της και η Βάσω Γκούμα, 52 ετών, που έχασε τον σύζυγό της από καρκίνο. Εδώ και ημέρες έχουν κατασκηνώσει μαζί με τις υπόλοιπες γυναίκες του συλλόγου «Αξία» έξω από το υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας να ανατραπεί ο νόμος Κατρούγκαλου. «Καμιά γυναίκα να μη βρεθεί στη δική μας θέση», λένε. «Να μην μπορεί να ζήσει τα παιδιά της...».
Η Χριστίνα Τσέτουρα, Γενική Γραμματέας του Συλλόγου «Αξία», μίλησε στην κάμερα του iefimerida:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.